Ειδήσεις
Home / Εμπορευματα / FAO: Σταθεροποίηση τιμών τον Οκτώβριο

FAO: Σταθεροποίηση τιμών τον Οκτώβριο

Ο δείκτης που καταρτίζει ο οργανισμός FAO και προσμετρά τις μηνιαίες μεταβολές τιμών σε ένα καλάθι από δημητριακά, έλαια, γαλακτοκομικά προϊόντα, κρέατα και ζάχαρη, διαμορφώθηκε στις 192,3 μονάδες τον Οκτώβριο, με πτώση 0,2% από τον Σεπτέμβριο.

Οι διεθνείς τιμές τροφίμων μειώθηκαν λίγο τον Οκτώβριο, μετά από ένα σερί κάθετων πτώσεων επί έξι μήνες, με άνοδο στις τιμές των ελαίων και της ζάχαρης και πτώση στις τιμές γαλακτοκομικών και κρεάτων.

Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2013, ο δείκτης διαμορφώθηκε 6,9% χαμηλότερα.

«Μετά από έξι μήνες αποκλιμάκωσης, ο δείκτης δείχνει να σταθεροποιείται. Μένει τώρα να δούμε το πώς θα αντιδράσει η ζήτηση στα πολύ καλά επίπεδα προσφοράς» ανέφεραν οι οικονομολόγοι του FAO.

Ο FAO αναθεώρησε επίσης τον δείκτη Σεπτεμβρίου στις 192,7 μονάδες (από 191,5).