Ειδήσεις
Home / Εμπορευματα / FAO: Πρόβειο και χοιρινό κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση τιμής το 2017

FAO: Πρόβειο και χοιρινό κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση τιμής το 2017

Μείωση κατέγραψαν τον Δεκέμβριο οι παγκόσμιες τιμές στα τρόφιμα, εξέλιξη για την οποία ευθύνεται κυρίως η απότομη πτώση στα φυτικά έλαια και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως αποτυπώνεται στον Δείκτη Τιμών Τροφίμων του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

Ο Δείκτης έπεσε στις 169,8 μονάδες τον Δεκέμβριο 2017, μειωμένος κατά 3,3% σε σχέση με τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Εν τούτοις, το μέσο επίπεδο τιμών του 2017 ήταν στις 174,6 μονάδες, αυξημένο κατά 8,2% σε σχέση με το 2016, σημειώνοντας ρεκόρ τριετίας.

Ο Δείκτης Τιμών Κρέατος του FAO έπεσε ελαφρώς τον Δεκέμβριο κυρίως εξαιτίας του βοδινού κρέατος, στο οποίο η ισχυρή προσφορά σε παγκόσμιο επίπεδο πίεσε τις τιμές. Παρ’ όλα αυτά, σε σύνολο έτους το 2017 το βοδινό κατέγραψε αύξηση 9% σε σχέση με το 2016.

Από την άλλη, το χοιρινό, το κρέας πουλερικών και το πρόβειο έδειξαν μικρές μεταβολές στην τιμή, αφού σε γενικές γραμμές η προσφορά και η ζήτηση βρέθηκαν σε σχέση ισορροπίας.

Σημειώνεται ότι το 2017, σύμφωνα με τον δείκτη του FAO, μεγαλύτερη αύξηση τιμής παρουσίασε το πρόβειο, ακολουθούμενο από το χοιρινό. Ακολουθεί το κρέας πουλερικών και το βοδινό.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin