Ειδήσεις
Home / Top Slider / ΦΑΓΕ: Υψηλή κερδοφορία – Στο εξωτερικό το 83% των πωλήσεων

ΦΑΓΕ: Υψηλή κερδοφορία – Στο εξωτερικό το 83% των πωλήσεων

Εντυπωσιακή άνοδο κερδοφορίας παρουσίασε η ΦΑΓΕ κατά το α’ τρίμηνο του 2015, με τις πωλήσεις να παρουσιάζουν υποχώρηση κατά 3,7%, η οποία ωστόσο αποδίδεται στην εξασθένιση του ευρώ και της βρετανικής λίρας, έναντι του δολαρίου.

Ειδικότερα, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 16,4 εκατ. δολάρια έναντι 4,8 εκατ. δολαρίων το α’ τρίμηνο του 2014, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 10,2 εκατ. δολάρια από 2,9 εκατ. δολάρια το περυσινό α’ τρίμηνο. 

Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 155,2 εκατ. δολάρια, έναντι 161,2 εκατ. δολ. το α’ τρίμηνο του 2014. Όπως αναφέρεται από την εταιρεία, η μείωση από τις συναλλαγματικές διαφορές, αντισταθμίστηκε εν μέρει από την αύξηση του όγκου των πωλήσεων κατά 1,2% και από το γεγονός ότι οι αυξήσεις τιμών πέρυσι, επίδρασαν κυρίως τον μήνα Απρίλιο.

Όπως επισημαίνεται στην τριμηνιαία οικονομική έκθεση της εταιρείας, οι εκτός Ελλάδας πωλήσεις της ΦΑΓΕ αντιπροσωπεύουν σήμερα το 83,3% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας, έναντι 77,1% το α’ τρίμηνο του 2014.

Κατά το εξεταζόμενο διάστημα, ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 1,2% σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2014, εξέλιξη η οποία αποδίδεται στην αύξηση του όγκου πωλήσεων στην Ιταλία (κατά 33,5%) και στο Ηνωμένο Βασίλειο (κατά 35,6%). Την ίδια ώρα στην Ελλάδα οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση, της τάξης του 9,7% η οποία αποδίδεται σε δύο παράγοντες: πρώτον, στη μείωση της κατανάλωσης και δεύτερον, στην απόφαση της ΦΑΓΕ να μειώσει τις πωλήσεις προς ασυνεπείς πελάτες της σε μια προσπάθεια να περιορίσει την έκθεσή της σε πιστωτικό κίνδυνο. Ο όγκος πωλήσεων στις ΗΠΑ παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν στο α’ τρίμηνο του 2015 σε 74,6 εκατ. δολάρια, έναντι 60,9 εκατ. δολ. καταγράφοντας αύξηση κατά 22,5%. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται σε δύο κυρίως παράγοντες: στην υποχώρηση του ευρώ και της στερλίνας έναντι του δολαρίου και στη μείωση των τιμών γάλακτος τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ελλάδα κατά 34,4% και 20,5% αντίστοιχα.  

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin