Ειδήσεις
Home / Top Slider / εzα: Διπλασιασμός παραγωγής και αναψυκτικά με βύνη

εzα: Διπλασιασμός παραγωγής και αναψυκτικά με βύνη

Τον διπλασιασμό της παραγωγικής της δυναμικότητας, την παραγωγή αναψυκτικών με βάση τη βύνη και επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό, περιλαμβάνει το πλάνο της «εzα Πρότυπος Ελληνική Ζυθοποιία» για την προσεχή διετία.

Οι κινήσεις αυτές υλοποιούνται στο πλαίσιο της στρατηγικής που αναπτύσσει η διοίκηση της εταιρείας –στην οποία σημειωτέον μετέχει με ποσοστό  33,9% η επενδυτική εταιρεία του κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου, Damma Holdings -, για την μετεξέλιξή της σε beverage operator.

Όπως αναφέρθηκε χθες στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου, το πλάνο της εταιρείας ειδικότερα περιλαμβάνει τον διπλασιασμό της παραγωγικής της δυναμικότητας άνω των 200 χιλ. εκατόλιτρων,  την παραγωγή αναψυκτικών με βύνη καθώς και την διερεύνηση της δυνατότητας εισόδου στις αγορές των αρωματισμένων νερών (flavored waters) και του τσαγιού.

Μετά την ολοκλήρωση επένδυσης ύψους 5,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της υφιστάμενης μονάδας στην Αταλάντη με νέες γραμμές συσκευασίας κουτιών και αναψυκτικών, η ζυθοποιία έχει την δυνατότητα τετραπλασιασμού της παραγωγικής της δυναμικότητας.

Το γεγονός αυτό της παρέχει την δυνατότητα εντός του 2016 να μετατραπεί από μικροζυθοποιία σε beverage operator, καθώς εκτός από την αύξηση της παραγόμενης ποσότητας μπύρας, διευρύνει την γκάμα των προϊόντων της με αναψυκτικά που θα έχουν βάση τη βύνη, ενώ βολιδοσκοπεί και τις αγορές τσαγιού και αρωματισμένων νερών.

Περαιτέρω και σε επίπεδο επενδύσεων για το 2017 η εzα δρομολογεί την επέκταση της γραμμής συσκευασίας στην παραγωγή γυάλινης φιάλης.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές, τα προϊόντα της εzα διατίθενται ήδη σε Ολλανδία, Γερμανία, Κύπρο, Ισραήλ, Μάλτα  και σε χώρες των Βαλκανίων, αποτελώντας το 8% του όγκου των πωλήσεων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, κ. Αθανάσιος Συριανός: «Στους στόχους για το επόμενο διάστημα βρίσκονται οι αγορές της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής, ενώ σε ό,τι αφορά στα αναψυκτικά έχει ήδη ξεκινήσει η παραγωγή κωδικών ιδιωτικής ετικέτας, οι οποίοι διατίθενται στην αγορά του Ισραήλ».

Για το 2015 η εταιρεία αναμένεται να διατηρήσει στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2014 τον κύκλο εργασιών της, στα 17 εκατ. ευρώ, ενώ προσβλέπει σε επιστροφή στην κερδοφορία μετά την πάροδο διετίας, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το παραπάνω πλάνο.

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter