Ειδήσεις
Home / Προσωπα / Επίσκεψη Ν. Παππά στο κλειστό εργοστάσιο της ΕΒΖ στις Σέρρες

Επίσκεψη Ν. Παππά στο κλειστό εργοστάσιο της ΕΒΖ στις Σέρρες

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, βρίσκεται –σήμερα και αύριο- σε περιοδεία στις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η περιοδεία άρχισε σήμερα το πρωί με επίσκεψη στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Λευκώνα Σερρών, το οποίο παραμένει κλειστό επί τρία συνεχόμενα έτη.
Ο Νίκος Παππάς ενημερώθηκε από τη διοίκηση της ΕΒΖ για την προσπάθεια να πεισθούν οι τοπικοί παραγωγοί ώστε να καλλιεργήσουν επαρκείς εκτάσεις με ζαχαρότευτλα (25.000 στρέμματα), προκειμένου να καταστεί εφικτή η επαναλειτουργία της μονάδας, όπως ήδη λειτουργούν οι αντίστοιχες μονάδες στο Πλατύ και την Ορεστιάδα. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης –που είχε συνάντηση και με τους παραγωγούς- ενημερώθηκε, επίσης, ότι ήδη έχει προχωρήσει η σπορά σε 12.000 στρέμματα και πως ο στόχος για τη χωρίς ζημία λειτουργία της μονάδας είναι τα 25.000 στρέμματα.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΒΖ, Χρήστος Ρώσσιος, διαβεβαίωσε τον Νίκο Παππά ότι το εργοστάσιο βρίσκεται σε καλή κατάσταση από πλευράς συντήρησης και πως, εφόσον επιτευχθεί ο στόχος, είναι σε θέση να επαναλειτουργήσει άμεσα, ενώ σημείωσε ότι έχει αυξηθεί η ενίσχυση της καλλιέργειας.
Μετά την επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΕΒΖ  ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, τόνισε: «Ξεκινάμε την περιοδεία μας από την ΕΒΖ, η οποία επιχειρεί με σταθερά βήματα να βγει από το τέλμα στο οποίο την είχαν καταδικάσει. Υπάρχουν δυνατότητες, ακόμη και το εργοστάσιο των Σερρών μπορεί να επαναλειτουργήσει εφόσον καλλιεργηθούν οι απαραίτητες εκτάσεις ζαχαρότευτλων. Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί.
Η χώρα μας, συνολικά, βρίσκεται σε σημείο σταθεροποίησης και ανάκαμψης. Θεωρώ ότι η επαναλειτουργία του εργοστασίου θα αποτελέσει ακόμα ένα σημάδι ότι μπορούμε πραγματικά να γυρίσουμε σελίδα, αξιοποιώντας και τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία, ώστε να καταστήσουμε την παραγωγή μας πιο αποτελεσματική, να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας και να εξοικονομήσουμε πόρους. Θα παρακολουθούμε και εμείς με ενδιαφέρον τις προσπάθειες που γίνονται για να προσελκύσει τους παραγωγούς η ΕΒΖ και να επιτευχθεί ο στόχος για την επαναλειτουργία του εργοστασίου, που θα συμβάλει συνολικά στην τοπική και στην περιφερειακή οικονομία».
Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin