Ειδήσεις
Home / Νεα προιοντα / Επετειακή έκδοση της Ράμνιστας Κυρ-Γιάννη για τα 200 χρόνια από το 1821

Επετειακή έκδοση της Ράμνιστας Κυρ-Γιάννη για τα 200 χρόνια από το 1821

Aν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει στην ποικιλία Ξινόμαυρο, αυτό είναι η αντοχή της στο χρόνο. Αυτός είναι και ο λόγος που στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη διατηρείται μια άτυπη παράδοση παλαίωσης των σοδειών της Ράμνιστας.

Ανάμεσά τους, ξεχώρισε η εσοδεία του 2011, που κλιματολογικά υπήρξε μια υπέροχη χρονιά με αρκετές βροχοπτώσεις την περίοδο του χειμώνα και ένα ήπιο χωρίς καύσωνες καλοκαίρι, που βοήθησαν στην ποιοτική ωρίμανση των σταφυλιών χωρίς ασθένειες. Από την εσοδεία αυτή, κρατήθηκαν 3.000 φιάλες κάνοντας την  σκέψη ότι ένα τέτοιο κρασί θα άντεχε μέχρι και 200 χρόνια.

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για τη Ramnista Le Bicentenaire. Ένα 100% Ξινόμαυρο με δυναμική παλαίωσης στον υπερθετικό βαθμό, που επιλέξαμε να κυκλοφορήσει σε μια χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα. Πρόκειται για μια συλλεκτική έκδοση της Ράμνιστας που θα κυκλοφορήσει σε ξύλινη κασετίνα 3 φιαλών. Μια premium συσκευασία που θα αποτελούσε το ιδανικό δώρο για το οινόφιλο κοινό που θα τη βρει σε επιλεγμένες κάβες.

Η επετειακή έκδοση της Ράμνιστας, κυκλοφορεί σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό και είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

H Ramnista Le Bicentenaire, όπως και όλα τα κρασιά του Κτήματος διανέμονται στην Ελλάδα αποκλειστικά από την εταιρία Β.Σ. Καρούλιας και στην Κύπρο από την εταιρία Α.Σ. Ξιναρής και Υιοί και από το δίκτυο του Κτήματος Κυρ-Γιάννη σε 45 χώρες παγκοσμίως.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter