Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Επεκτείνεται το «Φαγητό από Καρδιάς» του Στέλιου Χατζηιωάννου

Επεκτείνεται το «Φαγητό από Καρδιάς» του Στέλιου Χατζηιωάννου

Η φιλανθρωπική δράση «Φαγητό από καρδιάς» του Στέλιου Χατζηιωάννου επεκτείνοντας συνεχώς το έργο της, έχει προσφέρει, από την έναρξή της πριν 3 χρόνια, 4.000.000 σνακ «από καρδιάς» μέσω των 19 σημείων διανομής σε Ελλάδα και Κύπρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιο πρόσφατο σημείο διανομής που άνοιξε πριν από 1 μήνα, στην οδό Ευριπίδου στο κέντρο της Αθήνας, εξυπηρετεί ήδη 1.300 άτομα καθημερινά.

Τρία χρόνια πριν, το Μάιο του 2013, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, Ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου, ανακοίνωσε την έναρξη της δράσης «Φαγητό από καρδιάς» στην Κύπρο, με στόχο να προσφέρει ένα δωρεάν σνακ και ένα χαμόγελο από καρδιάς σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική και κοινωνική διάκριση.

Ένα χρόνο αργότερα, η δράση ξεκίνησε στην Αθήνα, με πρώτο κέντρο διανομής το κτίριο του Ιδρύματος, στην οδό Γερμανικού 18, στον Κεραμεικό. Σύντομα το «Φαγητό από καρδιάς» επεκτάθηκε στη Δραπετσώνα, καθώς και σε άλλες περιοχές  στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αγγίζοντας συνολικά τα 15 σημεία διανομής στην Ελλάδα.

Επιπλέον, η δράση συνεργάζεται με το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και το φιλανθρωπικό οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μέσω των οποίων έχουν διανεμηθεί τον τελευταίο χρόνο 1.000.000 σνακ.

Όπως αναφέρεται, “η ανταπόκριση του κόσμου ήταν και παραμένει μεγάλη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για δράσεις που διαμορφώνουν μια καλύτερη καθημερινότητα, εν μέσω οικονομικής κρίσης. Το γεγονός ότι στην Κύπρο το τελευταίο διάστημα, η ζήτηση μειώνεται, μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Δυστυχώς στην Ελλάδα παρατηρείται αύξηση όσων αιτούνται συμμετοχής στη δράση”.

Για τον εμπνευστή της δράσης «Φαγητό από καρδιάς», Sir Στέλιο Χατζηιωάννου «Η καλύτερη είδηση θα ήταν μια μέρα, στο όχι τόσο μακρινό μέλλον, οι συνάνθρωποί μας να μη μας χρειάζονται πλέον. Θα είναι μεγάλη χαρά, μια μέρα, να μην έρθει κανένας και να το κλείσουμε. Αλλά μέχρι τότε θα είμαστε εκεί να βοηθάμε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο».

 

Σημεία Διανομής:

 

 

Κύπρος

 

1 Αργυρού Δρουσιώτη 8, Λεμεσός
2 Φλωρίνης 5, Kάψαλος, Λεμεσός
3 Λύσης 9, Λεμεσός
4 Γωνία Παλαιάς Ηλεκτρικής και Επτανήσου 57, Λευκωσία
 

Ελλάδα

 

5 Γερμανικού 18, Κεραμεικός, Αθήνα
6 Ψαρρών 26, Δραπετσώνα, Πειραιάς
7 Πλατεία Δημαρχείου, Σάμος
8 Στρατόπεδο Καποτά, Στρατηγού Καλλάρη 1, Αχαρναί, Αθήνα
9 Εκκλησία Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος, Παπάφη 33, Θεσσαλονίκη
10 Εκκλησία Αγίου Ανδρέα 14, Νέα Σμύρνη
11 Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, Πλατεία Αγίου Βασιλείου, Τρίπολη
12 Μητρόπολη Καρπενησίου, Δημοκρατίας 1, Καρπενήσι
13 Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού 10, Μεσολόγγι
14 Μητρόπολη Δράμας, Φιλίππου 10, Δράμα
15 Μητρόπολη Ζακύνθου και Στροφάδων, Μάρκοβιτς 1, Ζάκυνθος
16 Μαρίας Χατζηκυριακού 21, Πειραιάς
17 Λ. Ποσειδώνος 40, Άλιμος
18 Σαχτούρη 6, Κορυδαλλός
19 Ευριπίδου 10, Αθήνα