Ειδήσεις
Home / Retail / Έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2021 θα ισχύει το “πλαφόν” στα σούπερ μάρκετ

Έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2021 θα ισχύει το “πλαφόν” στα σούπερ μάρκετ

Έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2021 θα ισχύει το “πλαφόν” στο περιθώριο κέρδους των αλυσίδων σούπερ μάρκετ για βασικά καταναλωτικά αγαθά που όρισε η κυβέρνηση με στόχο την  αντιμετώπιση  κερδοσκοπικών φαινομένων στην αγορά.

Αυτό προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης  που συζητήθηκε στη Βουλή και με την οποία ορίζεται ως  ημερομηνία βάσης η 1η Σεπτεμβρίου 2020 για τον έλεγχο που θα πραγματοποιούν τα κλιμάκια του υπουργείου στις τιμές , με στόχο να εντοπίσουν επιχειρήσεις που  τις αυξήσαν παράλογα και κερδοσκοπούν.
O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιαδης από το βήμα της Βουλής είπε ότι μετά από τις καταγγελίες που έγιναν,  μια μόνο αλυσίδα σούπερ μαρκετ είχε προχωρήσει σε αδικαιολόγητες αυξήσεις, σε αντίθεση με την πλειονότητα των επιχειρήσεων , χωρίς ωστόσο να την κατονομάσει.
Από την προηγούμενη εβδομάδα ισχύει επίσης και  η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης σύμφωνα με την οποία τα σούπερ μάρκετ δεν επιτρέπεται να πωλούν διαρκή αγαθά για όσο διάστημα τα υπόλοιπα καταστήματα παραμένουν κλειστά ώστε να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Ωστόσο αναμένεται  ίσως και εντός της ημέρας η δημοσίευση στο ΦΕΚ υπουργικής απόφασης με την οποία  θα δίνεται το ” πράσινο φως” στις αλυσίδες σούπερ μαρκετ να πωλούν κατ΄ εξαίρεση   είδη όπως  κουβέρτες, παντόφλες, θερμαντικά σώματα και άλλα είδη που έχουν σχέση με την παροχή ζέστης, ενόψει του επερχόμενου ψύχους για το οποίο έχει προειδοποιήσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το επόμενο τριήμερο. Σύμφωνα  με τον υπουργό οι έλεγχοι  στην αγορά θα  συνεχίσουν να είναι εντατικοί   με στόχο  την αντιμετώπιση φαινομένων κερδοσκοπίας όπου υπάρχουν αλλά και της τήρησης των νόμων ώστε να μην υπάρξουν αντιανταγωνιστικες συμπεριφορές  τώρα που  το σύνολο σχεδόν του λιανεμπορίου παραμένει κλειστό.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter