Ειδήσεις
Home / Top Slider / Εντυπωσιάστε με σπιτικά cocktails σε κάθε γιορτινό τραπέζι

Εντυπωσιάστε με σπιτικά cocktails σε κάθε γιορτινό τραπέζι

Ο Δεκέμβριος είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο γιορτινός μήνας του χρόνου. Η επιθυμία να γιορτάσουμε και να νιώσουμε τη χαρά που μας προσφέρει η ζεστασιά των αγαπημένων μας ανθρώπων εντείνεται. Ένα βασικό συστατικό που δεν λείπει ποτέ από ένα γιορτινό τραπέζι είναι τα ποτά. Φέτος τα Χριστούγεννα, μπορούμε να πρωτοτυπήσουμε και να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας φέρνοντας μια αίσθηση bar στο γιορτινό μας τραπέζι εύκολα, απλά και παραδοσιακά. Πώς όμως θα το πετύχουμε αυτό; Εδώ σας έχουμε τη λύση: Όχι ένα όχι δύο αλλά τρία διαφορετικά cocktails που απογειώνουν την κάθε περίσταση πόσο μάλλον ένα γιορτινό τραπέζι. Και οι τρεις προτάσεις βασίζονται σε παραδοσιακά ελληνικά αποστάγματα, γιατί η παράδοση την περίοδο των γιορτών είναι απαραίτητη ακόμα και με ένα twist!

Και τα τρία cocktails που σας προτείνουμε ανήκουν στο «The Local Spirit Project». Πρόκειται για ένα project με ευφάνταστα, signature cocktails  που έχουν ελληνικό χαρακτήρα και μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε την υψηλή ποιότητα και τα μυστικά των ελληνικών αποσταγμάτων με πρωταγωνιστές τα τρία premium αποστάγματα: Μονοποικιλιακό Τσίπουρο Δεκαράκι Μοσχάτο, Άδολο Ούζο Πλωμαρίου και M DRY Mastiha. Αποτελούν, λοιπόν, την απόλυτη γιορτινή πρόταση για να εντυπωσιάσετε με τα bartending skills σας στα γιορτινά τραπέζια αλλά και στα party των ρεβεγιόν, αξιοποιώντας ελληνικά παραδοσιακά αποστάγματα και συστατικά.

 

M DRY Golden από την M DRY Mastiha

Μία μαστίχα διαφορετική, με πλούσια γεύση μαστίχας, ξηρή, με αισθητά λιγότερη ζάχαρη, από 100% απόσταξη μαστίχας Χίου

  • 60ml M DRY Mastiha
  • 100-120 ml Ginger Αle Schweppes
  • Λωρίδες αγγουριού
  • Πάγος

Τοποθετούμε την M DRY Mastiha σε ένα ποτήρι με πάγο και στη συνέχεια συμπληρώνουμε Ginger Ale Schweppes.  Γαρνίρουμε με λωρίδες αγγουριού. Το συγκεκριμένο cocktail αποτελεί το ιδανικό απεριτίφ δηλαδή το ποτό που θα σερβίρουμε στους καλεσμένους μας κατά την είσοδό τους στο σπίτι και πριν το γεύμα. Χάρη στη μαστίχα αλλά και στο ανθρακικό που περιέχει θα προετοιμάσει τους καλεσμένους μας για τη γαστρονομική εμπειρία που έρχεται.

 

Top Ten από το Τσίπουρο Δεκαράκι Μοσχάτο

Το πρώτο μονοποικιλιακό τσίπουρο που προέρχεται αποκλειστικά από παραδοσιακή απόσταξη της εκλεκτής ποικιλίας του σταφυλιού Μοσχάτο Τυρνάβου

  • 60ml Τσίπουρο Δεκαράκι Μοσχάτο
  • 3-4 κομμάτια ginger
  • 100 – 120 ml χυμό πορτοκάλι
  • 25ml χυμό λεμόνι
  • 2 κ.γ. μαύρη ζάχαρη ή μέλι (αραιωμένο με χλιαρό νερό)
  • Πάγος

Σε ένα shaker πιέζουμε τα κομμάτια ginger με τον χυμό πορτοκάλι και τον χυμό από το λεμόνι. Προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη ή το μέλι και το Τσίπουρο Δεκαράκι Μοσχάτο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε ποτήρι με πάγο και αρωματίζουμε με στικ κανέλας ή μοσχοκάρυδο. Το συγκεκριμένο cocktail είναι ιδανικό να συνοδέψει το γιορτινό γεύμα καθώς χάρη στην οξύτητά του θα δώσει ισορροπία με το «βαρύ» φαγητό.

 

Anise & Cherry από το Άδολο Ούζο Πλωμαρίου

Η καρδιά του Ούζου Πλωμαρίου. Υψηλής ποιότητας, αγνό και καθαρό απόσταγμα από 100% τριπλή απόσταξη

Σε ένα shaker πιέζουμε το lime και το γλυκό βύσσινο. Προσθέτουμε το Άδολο Ούζο Πλωμαρίου και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το cocktail μέσα σε ένα ποτήρι με πάγο και ολοκληρώνουμε γαρνίροντας με ένα stick κανέλας, το οποίο μπορούμε να κάψουμε και από τις δυο πλευρές για να δώσουμε χριστουγεννιάτικα αρώματα στο cocktail αλλά και στο τραπέζι. Είναι το πιο γλυκό από τα τρία cocktail οπότε θα συνοδεύσει ιδανικά το επιδόρπιο, ή απλά μπορούμε να το απολαύσουμε ως χωνευτικό.

Προμηθευτείτε τα κατάλληλα υλικά και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter