Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Εννιά Βραβεία Ανώτερης Γεύσης για τα Ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ

Εννιά Βραβεία Ανώτερης Γεύσης για τα Ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ

Εννιά βραβεία Ανώτερης Γεύσης (Superior Taste Awards 2020) απέσπασαν και φέτος τα προϊόντα της Βιομηχανίας Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης, πρώην ITQI, τον μεγαλύτερο και εγκυρότερο οργανισμό παγκοσμίως στην αξιολόγηση τροφίμων.

Ειδικότερα, με 2 Χρυσά Αστέρια, διακρίθηκαν οι Πέννες Ριγέ Ολικής Άλεσης από Δίκοκκο Σίτο που παρασκευάζονται αποκλειστικά από βιολογικό δίκοκκο σιτάρι, που διατηρεί στο μέγιστο τα διατροφικά του χαρακτηριστικά καθώς και οι Βιολογικές Ταλιατέλες ΗΛΙΟΣ από 100% σιμιγδάλι σκληρού σιταριού πιστοποιημένης βιολογικής γεωργίας. Δύο Χρυσά Αστέρια έλαβαν επίσης, το Λαζανάκι ΗΛΙΟΣ, το ιδανικό ζυμαρικό για όσους λατρεύουν τα θαλασσινά και το αυθεντικό Cous Cous ΗΛΙΟΣ, βασικό συστατικό για τα πιάτα της μεσογειακής κουζίνας.

Επιπλέον, με Χρυσό Αστέρι διακρίθηκαν οι Ταλιατέλες ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη και το Κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη, που παρασκευάζονται από εξαιρετικό καλαμπόκι και ρύζι, ιδανικά για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη καθώς και το Βιολογικό Σπαγέτι Νο 6 από δίκοκκο σίτο Ζείδωρος Γη ΗΛΙΟΣ, που διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του. Ένα Χρυσό Αστέρι απέσπασε επίσης το Τριβέλι Λαχανικών ΗΛΙΟΣ, όπου τα λεπτά αρώματα της ντομάτας και του σπανακιού δένουν αρμονικά μεταξύ τους, δημιουργώντας μία μοναδική γευστική εμπειρία. Ο κύκλος των διακρίσεων ολοκληρώθηκε με το Χρυσό Αστέρι που κέρδισε ένα μοναδικό προϊόν στην παγκόσμια αγορά τροφίμων, ο «ΗΡΑΚΛΗΣ – ΟΙ 12 ΑΘΛΟΙ»,  ζυμαρικά εμπνευσμένα από τον μεγαλύτερο ήρωα της ελληνικής μυθολογίας, τον Ηρακλή και τους 12 άθλους του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο του διαγωνισμού οι γευστικές αξιολογήσεις γίνονται από ανεξάρτητους επαγγελματίες ειδικούς της γεύσης. Τα προϊόντα δοκιμάζονται από μεγάλα πάνελ τα οποία αποτελούνται από Σεφ και Σομελιέ που προέρχονται από τις πιο διάσημες ευρωπαϊκές γαστρονομικές ενώσεις. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής επιλέγονται για την αποδεδειγμένη εμπειρία τους στη γευσιγνωσία και κάθε προϊόν αξιολογείται για την οργανοληπτική του ποιότητα ακολουθώντας μια συστηματική προσέγγιση βασισμένη στα πέντε Διεθνή κριτήρια Γευστικής Ανάλυσης: Πρώτη εντύπωση,  Όψη, Οσμή, Γεύση και Υφή.

Οι διακρίσεις που έλαβε για μια ακόμα φορά η ελληνική Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ υπογραμμίζουν την ξεχωριστή ποιότητα και την εξαιρετική γεύση των προϊόντων της που χαρακτηρίζουν την εταιρία με συνέπεια από το 1932.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter