Ειδήσεις
Home / Νεα προιοντα / Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια: Δραστηριοποίηση σε νέα προϊοντική κατηγορία 

Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια: Δραστηριοποίηση σε νέα προϊοντική κατηγορία 

Τη δραστηριοποίησή της σε μία νέα προϊοντική κατηγορία ξεκίνησε η εταιρία Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, η οποία ασχολείται με την παραγωγή όλων των ειδών ελαίων (ελαιολάδων και σπορελαίων) στην εγχώρια και διεθνή αγορά εδώ και 20 χρόνια.

Το εν λόγω νέο προϊόν είναι το πρώιμο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ENIGMA, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των ελαιολάδων με υψηλή περιεκτικότητα σε φαινόλες (938 mg/kg, με τη μέθοδο NMR). Μάλιστα, αυτό που το διαφοροποιεί είναι ότι το συγκεκριμένο λάδι της εταιρίας Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ελαιοκανθάλη (447 mg/kg), τη σημαντικότερη και πιο μελετημένη για τις δράσεις της φαινόλη του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου!

Οι φαινόλες του ελαιολάδου, έχει αποδειχθεί βάσει επιστημονικών μελετών ότι, έχουν συγκεκριμένες βιολογικές δράσεις και κατ’ επέκταση οφέλη για την υγεία, σε πολύ σημαντικότερο βαθμό από συμβατικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα. Κύρια δράση τους είναι η αντιοξειδωτική, η οποία έχει ήδη θεσπιστεί από την ΕΕ με Ισχυρισμό Υγείας (432/2012). Πιο συγκεκριμένα, μελέτες έχουν αποδείξει ότι η ελαιοκανθάλη δρα προληπτικά ένταντι της Νόσου Alzheimer1,  των καρδειαγγειακών νοσημάτων2, ενώ παρουσιάζει αντιφλεγμονώδη δράση ανάλογη της ιβουπροφαίνης3 (γνωστό αντιφλεγμονώδες φάρμακο)! Επίσης, έδειξε να αναστέλει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων όπως πχ μαστού4, προστάτη4, ενώ αποτελεί όπλο έναντι της οστεοαρθρίτιδας5.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Νίκη Γιαβρόγλου, εξηγεί ότι το project αυτό έχει ξεκινήσει περίπου ένα χρόνο πριν ώστε να βρεθεί η καλύτερη πρώτη ύλη αλλά και να αναπτυχθεί το brand ENIGMA και να τελειοποιηθεί η συσκευασία του, η οποία είναι πλήρως ανακυκλώσιμη και πρακτική για τη δοσομέτρηση. Παράλληλα, επισημαίνει ότι η εταιρία πιστεύει στα υψηλής προστιθέμενης αξίας τρόφιμα, που μπορεί να αναδείξει η χώρα μας και οφείλει να τα προωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο στις αγορές του εξωτερικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα το ENIGMA απέσπασε ασημένιο βραβείο στον διαγωνισμό  OLYMPIA HEALTH & NUTRITION AWARDS 2021 του Παγκόσμιου Κέντρου Ελιάς για την Υγεία / World Olive Center for Health.

Η εταιρία Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια έχοντας θέσει ως στρατηγικό στόχο την ανάπτυξή της σε διεθνές επίπεδο, ενισχύει το portfolio της με κορυφαία υγειοπροστατευτικά προϊόντα τα οποία προασπίζουν και ενισχύουν την υγεία των καταναλωτών, ενώ προσφέρονται απλόχερα από την ελληνική φύση.

Το ENIGMA είναι διαθέσιμο στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.eligos.gr .

 

  1. Batarseh, Y.S., Kaddoumi A., The Journal of Nutritional Biochemistry 55, 113-123 (2018).
  2. Fitó, M., Cladellas, M., de la Torre, R., Martí, J.; Muñoz, D.; Schröder, H.; Alcántara, M.; Pujadas-Bastardes, M.; Marrugat, J.; López-Sabater, M.C., et al J. Clin. Nutr62, 570–574 (2008).
  3. Beauchamp, G., Keast, R., Morel, D. et al. Nature 437, 45–46 (2005).
  4. Elnagar AY et al., Planta Med. Jul 77 (10):10139 (2011)

Iacono et al., ARTHRITIS & RHEUMATISM 2010

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter