Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Έκλεισε το deal AB InBev και SABMiller – Νέος κολοσσός στη μπίρα

Έκλεισε το deal AB InBev και SABMiller – Νέος κολοσσός στη μπίρα

Σε συμφωνία κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ AB InBev και SABMiller, με την τελευταία να αποδέχεται τελικά την πέμπτη κατά σειρά προσφορά της InBev, η οποία αυξήθηκε στα 104,4 δισ. δολάρια από 103 δισ. που ήταν η χθεσινή πρόταση.

Η InBev δήλωσε πως είναι πρόθυμη επί της αρχής να πληρώσει 44 στερλίνες (68 δολάρια) ανά μετοχή της SABMiller σε μετρητά, ενώ υπάρχει και μερική εναλλακτική για προσφορά μετοχών, που θα περιορίζεται στο 41% των μετοχών της SABMiller. Η τελευταία από την πλευρά της, δήλωσε πως το διοικητικό της συμβούλιο θα είναι έτοιμο να αποδεχθεί την προσφορά, σημειώνοντας ότι ζήτησε παράταση δυο εβδομάδων για το deadline που ορίστηκε για την ανακοίνωση από την InBev δεσμευτικής πρότασης. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης ότι η InBev θα καταβάλει αποζημίωση ύψους 3 δισ. δολαρίων στη SABMiller, στην περίπτωση που δεν κλείσει το deal ως αποτέλεσμα ρυθμιστικών προβλημάτων ή αν δεν το στηρίξουν οι μέτοχοι της InBev.

Εφ’ όσον η συμφωνία οριστικοποιηθεί θα είναι μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων που έχουν γίνει ποτέ στον επιχειρηματικό κόσμο, ενώ θα είναι και η μεγαλύτερη εξαγορά βρετανικής εταιρείας που έχει γίνει ποτέ. Ο νέος όμιλος που θα προκύψει, θα παράγει τη μία στις τρεις μπίρες που παράγεται παγκοσμίως, περιλαμβανομένων μεταξύ πολλών άλλων, των Budweiser, Stella Artois και Corona της InBev και των Peroni, Grolsch, Miller, Foster’s και Pilsner Urquell της SABMiller.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter