Ειδήσεις
Home / Διατροφη - Wellness / EIT Food Demo Day: Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές του RIS Innovation Prizes

EIT Food Demo Day: Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές του RIS Innovation Prizes

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο μεγάλος τελικός του διαγωνισμού RIS Innovation Prizes, με την εκδήλωση  EIT Food Demo Day, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019 στο περίπτερο 6 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 4ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας.

Μεγάλη νικήτρια, η οποία έλαβε χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ, αναδείχθηκε η Photostick Analytics. Η εταιρία αποτελεί spin-off του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Επιστημών «Δημόκριτος», και έχει αναπτύξει μια έξυπνη νανοφωτονική συσκευή για την επιτόπια ανίχνευση της νοθείας της παρουσίας επιβλαβών ουσιών στα τρόφιμα.

Στη δεύτερη θέση, με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, αναδείχθηκε η Peace by Peas, μία νεοφυής επιχείρηση που παράγει ζυμωμένα φυτικά τρόφιμα χρησιμοποιώντας τοπικές οργανικές ύλες.

Στον τελικό έλαβαν μέρος  οι δέκα φιναλίστ εταιρείες στον τομέα της αγροδιατροφικής τεχνολογίας, οι οποίες αξιολογήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος RIS Innovation Prizes από ανεξάρτητους συνεργάτες του EIT Food Hub Greece. Οι ομάδες παρουσίασαν τις εταιρείες τους μπροστά σε κοινό και κριτές στην κεντρική σκηνή του Περιπτέρου 6 της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Τη διαγωνιστική διαδικασία οργάνωσε το  EIT Food Hub Greece που υλοποιείται από τους Industry DisruptorsGame Changers.

ΤΟ ΕΙΤ Food είναι ο τομέας τροφίμων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας που ιδρύθηκε με στόχο να ενισχύσει την ικανότητα και την καινοτομία στην Ευρώπη, μέσω δράσεων που προωθεί σε όλα τα κράτη – μέλη. ΄

Στην Ελλάδα το EIT Food εκπροσωπείται από τους Industry – Disruptors – Game Changers οι οποίοι υλοποιούν το ΕΙΤ Food Hub με στόχο να διασυνδέσουν το εγχώριο οικοσύστημα των αγροδιατροφικών startups με το ευρωπαϊκό δίκτυο που αριθμεί εκατοντάδες εταιρείες, επενδυτές και μεγάλες επιχειρήσεις.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin