Ειδήσεις
Home / Top Slider / ΕΒΖ: Πολύ κοντά σε συμφωνία με Innovation Brain

ΕΒΖ: Πολύ κοντά σε συμφωνία με Innovation Brain

Κοντά στην απόκτηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στο σύνολό της, βρίσκεται το Innovation Brain, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού fund.

Συγκεκριμένα,  ο κ. Lukas Fecker, αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τελική φάση των συνομιλιών με τους εμπλεκόμενους, εκτιμώντας ότι βρίσκονται κοντά σε ένα αμοιβαία επωφελές αποτέλεσμα. «Μας ενδιαφέρει ο όμιλος στο σύνολό του, συμπεριλαμβανομένων των 4 εργοστασίων στην Ελλάδα και των 2 στη Σερβία, και θα εστιάσουμε τις προσπάθειές μας στην αναζωογόνηση και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα», επισημαίνει, βάζοντας τέλος στα διαφορετικά σενάρια.

«Στόχος μας» συνεχίζει ο κ. Fecker, «είναι να βελτιώσουμε τις επιχειρησιακές διαδικασίες, να αυξήσουμε την παραγωγή και να αναπτύξουμε άλλες σειρές προϊόντων, υλοποιώντας σημαντικές επενδύσεις. Πιστεύουμε ότι είναι μια κατάσταση win-win, παρά την τρέχουσα κακή κατάσταση γύρω από την ΕΒΖ, καθώς σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε την επιχείρηση και να επενδύσουμε σε νέα μηχανήματα και εκπαίδευση για να προσφέρουμε μια σύγχρονη επιχείρηση ζάχαρης. Μια νέα εισροή κεφαλαίων και ένα νέο ξεκίνημα είναι αυτό που χρειάζεται στην ΕΒΖ».

Ο κ. Fecker αναφέρει ότι το Innovation Brain θέλει να επενδύσει στη βιομηχανία και έχει στρατηγικά σχέδια για την ανάπτυξη της ζάχαρης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του και θα παραμείνει ο κόμβος για την παραγωγή και τη μελλοντική ανάπτυξη.

Ποιος είναι ο Lukas Fecker

Ο Δρ. Lukas Fecker, είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Innovation Brain, ενός fund που δημιουργεί εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων επόμενης γενιάς και αναδιοργανώνει σημαντικές τραπεζικές δραστηριότητες που εστιάζουν στη χρηματοδότηση εμπορικών συναλλαγών, τη χρηματοδότηση βασικών προϊόντων και την εταιρική τραπεζική. Ο Lukas Fecker υπήρξε συνεργάτης στην EY & KPMG και Ανώτατος Διευθυντής της Accenture και της Alvarez & Marsal.

 

Κυρέλα Πέτρου

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter