Ειδήσεις
Home / Top Slider / EBZ: Πιστώνονται 4 εκατ. ευρώ στους τευτλοπαραγωγούς

EBZ: Πιστώνονται 4 εκατ. ευρώ στους τευτλοπαραγωγούς

Το χρώμα του «χρήματος αναμένεται να δουν σήμερα Πέμπτη 2.500 Ελλήνες τευτλοπαραγωγοί,στους λογαριασμούς των οποίων θα πιστωθούν  εκατ. ευρώ, ως μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) για την παράδοση τεύτλων το 2017, συνολικού ύψους 10,2 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο 60% που έχουν να λαμβάνουν οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί, όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διοίκηση της βιομηχανίας διαπραγματεύεται αδιάκοπα την πώληση ποσοτήτων ζάχαρης με διάφορους ενδιαφερόμενους. «Προσπαθούμε να πετύχουμε μια καλή τιμή. Η διεθνής συγκυρία με την πτώση της τιμής της ζάχαρης παγκοσμίως, δεν ευνοεί τις αγοροπωλησίες αυτή την περίοδο, ωστόσο κινούμαστε δυναμικά και θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα» τονίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό των 4 εκατ. ευρώ που πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των τευτλοπαραγωγών, προέρχεται από μερίσματα του 2013 της θυγατρικής της ΕΒΖ στη Σερβία, αλλά και από την ενεχυρίαση ποσότητας ζάχαρης, ελληνικής προέλευσης.

Τονίζεται ότι η διοίκηση της ΕΒΖ ΑΕ έκανε αποδεκτή την παραίτηση που υπέβαλε πρόσφατα ο Γεράσιμος Τσιαπάρας από τη θέση του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου της βιομηχανίας.

Αναφορικά με την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για τον όμιλο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (EBZ), σύμφωνα με πληροφορίες, «ενδιαφέρον υπάρχει από δύο ξένους υποψηφίους» και οι συζητήσεις προχωρούν.

Την ίδια στιγμή, το επενδυτικό fund  του Lukas Fecker ενός διαχειριστή κεφαλαίων και CEO της holding «Innovation Brain» που εστιάζει στην αναδιοργάνωση τραπεζικών τμημάτων που χρηματοδοτούν το εμπόριο και τα commodities, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Σύμφωνα με τo voria.gr o συγκεκριμένος διαχειριστής, ως εκπρόσωπος, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ΕΒΖ σαν όμιλο, όταν ήταν σε εξέλιξη ο διαγωνισμός πώλησης των δύο θυγατρικών στη Σερβία. Τότε, του είχε γίνει η σύσταση να απευθυνθεί στον εκκαθαριστή της ΑΤΕ- βασικό μέτοχο της ΕΒΖ- και στο υπουργείο Οικονομίας. Οι πληροφορίες θέλουν το όνομα του κ. Fecker να επανέρχεται στο προσκήνιο.

Tην ίδια στιγμή σημαντικές μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), αλλά και ενδεχομένως κλείσιμο του εργοστασίου στην Ορεστιάδα προβλέπει μεταξύ άλλων η πρόταση της διοίκησης που αναμέται να κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών στους εργαζόμενους.

Ειδικότερα, η συμβουλευτική εταιρεία που έχει αναλάβει την παρουσίαση της πρότασης προκειμένου να καταστεί βιώσιμη η ΕΒΖ, προβλέπει νέα μεγάλη μείωση μισθών, γεγονός που δεν θα χαροποιήσει τους εκπροσώπους των 220 εργαζομένων, οι οποίοι έχουν υποστεί ήδη μια μείωση της τάξης του 20% καθώς και διατήρηση μόνο του ζαχαρουργείο στο Πλατύ.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin