Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / ΕΒΖ: Άκαρπη η συνάντηση διοίκησης -σωματείων για τη νέα σύμβαση εργασίας

ΕΒΖ: Άκαρπη η συνάντηση διοίκησης -σωματείων για τη νέα σύμβαση εργασίας

Aνακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία των Εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) αναφορικά με την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με στόχο  τον εξορθολογισμό των μισθολογικών δαπανών της εταιρείας.

«Έγινε σήμερα συνάντηση της διαπραγματευτικής ομάδας της διοίκησης της Ε.Β.Ζ  ΑΕ με τις διοικήσεις της Ομοσπονδίας και των Σωματείων των εργαζομένων της εταιρείας με αντικείμενο την νέα ΣΣΕ και με στόχο  τον εξορθολογισμό των μισθολογικών δαπανών, οι οποίες είναι δυσανάλογα υψηλές σε σχέση με την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η εταιρεία.

Δυστυχώς, δεν υπήρξε πεδίο συνεννόησης και οι συνομιλίες οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο. Η συμβιβαστική πρόταση της διοίκησης της εταιρείας για την προσωρινή μείωση κατά 33% των αποδοχών των εργαζομένων με όριο προστασίας τα 1.340 μηνιαίως, απορρίφθηκε.

Η διαπραγματευτική ομάδα της διοίκησης της εταιρείας θα ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο για την πορεία και το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.

Η επιβίωση της ΕΒΖ  ΑΕ. είναι αναγκαία τόσο για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας όσο και για τη συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, μιας καλλιέργειας τόσο σημαντικής για την ελληνική οικονομία, τους Έλληνες αγρότες και τις χιλιάδες οικογένειες που βιοπορίζονται από τις παράλληλες δράσεις της καλλιέργειας και της μεταποίησής της».

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter