Ειδήσεις
Home / Top Slider / ΕΒΟΛ: Σε λειτουργία η νέα μονάδα -Συμφωνίες με σούπερ μάρκετ

ΕΒΟΛ: Σε λειτουργία η νέα μονάδα -Συμφωνίες με σούπερ μάρκετ

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η νέα μονάδα παραγωγής γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων της ΕΒΟΛ, δυνατότητας επεξεργασίας 100 τόνων γάλακτος ανά οκτάωρο. Η αυξημένη δυναμικότητα θα οδηγήσει άμεσα στην παραγωγή νέων προϊοντικών κωδικών, αλλά και στην περαιτέρω επέκταση σε Αττική και Β. Ελλάδα.
Τα παραπάνω ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος, επισημαίνοντας ότι η επένδυση ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, πραγματοποιήθηκε με κεφάλαια της οργάνωσης, χωρίς δανεισμό και με την ένταξη στο πρόγραμμα χρηματοδότησης «Αλεξ. Μπαλτατζής». Ο ίδιος αναφέρθηκε στην επέκταση του δικτύου διανομής γάλακτος, αλλά και στις νέες συμφωνίες που έχουν συναφθεί με αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Ειδικότερα, πλέον τα προϊόντα της ΕΒΟΛ θα βρίσκονται σε 110 καταστήματα της αλυσίδας Σκλαβενίτης, σε 350 καταστήματα Carrefour Μαρινόπουλος, κυρίως στη Β. Ελλάδα, ενώ από το 2015 θα ξεκινήσει συνεργασία και με την Α-Β Βασιλόπουλος.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο κ. Πρίντζος αναφέρθηκε στις τιμές που θα προσφέρει φέτος ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου στους κτηνοτρόφους από 1ης Δεκεμβρίου 2014, τονίζοντας ότι πρόκειται για τις καλύτερες τιμές στον ελλαδικό χώρο και ότι στόχο έχουν να στηρίζουν τους κτηνοτρόφους. Ειδικότερα, αναφέρθηκε ότι οι τιμές στο πρόβειο γάλα διαμορφώνονται στα 1,02 ευρώ το κιλό από 0,99 ευρώ, ενώ στο βιολογικό πρόβειο στα 1,23 ευρώ το κιλό από 1,20 ευρώ. Στο γίδινο γάλα οι τιμές αυξάνονται από 0,58 ευρώ το κιλό σε 0,61 ευρώ το κιλό ενώ στο βιολογικό γίδινο η τιμή διαμορφώνεται στα 0,75 ευρώ το κιλό. Όσοι αιγοτρόφοι διαθέτουν γάλα και τους καλοκαιρινούς μήνες θα πληρωθούν με 0,80 ευρώ το κιλό. Στο αγελαδινό, όπως ανέφερε ο κ. Πρίντζος, η ΕΒΟΛ πληρώνει 0,44 και 0,45 ευρώ το κιλό όταν ο μέσος όρος πληρωμής του εν λόγω γάλακτος στην Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή 0,40-0,42 ευρώ το κιλό.
Σημειώνεται ότι το 2014 η βολιώτικη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία εμφανίζει αύξηση τζίρου και όγκου πωλήσεων άνω του 8%.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin