Ειδήσεις
Home / Top Slider / ΕΒΟΛ: Λανσάρει και στραγγιστό γιαούρτι από 22 Απριλίου -Νέα προϊόντα το καλοκαίρι

ΕΒΟΛ: Λανσάρει και στραγγιστό γιαούρτι από 22 Απριλίου -Νέα προϊόντα το καλοκαίρι

Στην αγορά του στραγγιστού γιαουρτιού εισέρχεται η ΕΒΟΛ με την κυκλοφορία δύο νέων κωδικών στις 22 Απριλίου 2016, ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα κυκλοφορήσουν τρία νέα προϊόντα, η κρέμα, το ρυζόγαλο και το ξυνόγαλο. Η Βολιώτικη συνεταιριστική οργάνωση επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων της, όπως και το δίκτυο διανομής της και εκτιμά ότι και το 2016 θα έχει κέρδη όπως το 2015.

Την παρουσίαση των νέων κωδικών αλλά και τον οικονομικό απολογισμό του 2015 έκανε την Τρίτη ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΒΟΛ, κ. Νικήτας Πρίντζος σε συνέντευξη Τύπου. Ειδικότερα ανέφερε, ότι παρά την οικονομική κρίση, η ΕΒΟΛ κατάφερε να ολοκληρώσει τη μεγάλη επένδυση του εργοστασίου εμφιάλωσης των 6,5 εκ. ευρώ που θα εγκαινιαστεί μέσα στον Ιούνιο του 2016, αλλά και του 1,5 εκ. ευρώ στο στραγγιστό γιαούρτι, μπαίνοντας δυναμικά στη συγκεκριμένη αγορά που καλύπτει το 80% της κίνησης σε όλα τα είδη γιαουρτιού. Το 2015 έκλεισε με αύξηση του τζίρου πάνω από 10%, αύξηση του όγκου πωλήσεων και αύξηση κερδών, που έφθασαν στα 2 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρθηκε, η ΕΒΟΛ είχε τη δυνατότητα να πληρώσει καλύτερες τιμές στα μέλη της αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά και να ασκήσει κοινωνική πολιτική στο πλαίσιο της εταιρικής της ευθύνης, κάνοντας δωρεά 100 τόνων γάλακτος, για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και μοιράζοντας 2000 διατακτικές των 50 ευρώ. Επίσης αναφέρθηκε ότι οι 140 εργαζόμενοι της ΕΒΟΛ δεν έχουν υποστεί καμία περικοπή στους μισθούς τους, και το 2015 πήραν και bonus.

Το στραγγιστό γιαούρτι της ΕΒΟΛ ονομάζεται «Διαλεχτό» και θα διατίθεται στην αγορά από τις 22 Απριλίου, σε συσκευασία πλήρους λιπαρών και 2%. Επιπλέον όπως ανέφερε ο κ. Πρίντζος μέχρι το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσουν και τρεις νέοι κωδικοί που θα είναι στην κατηγορία των desserts, κρέμα, ρυζόγαλο και ξυνόγαλο πάντα με ελληνικό γάλα. Επιπλέον το δίκτυο διανομής της ΕΒΟΛ πέρα από τη Θεσσαλία έχει επεκταθεί και στην Κρήτη και μέχρι το καλοκαίρι και στην Πελοπόννησο, ενώ υπάρχουν συζητήσεις και για εξαγωγές στο εξωτερικό ειδικά στον τομέα του στραγγιστού γιαουρτιού.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin