Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Δύο βραβεία για τη Mars Hellas στα HR Awards 2019

Δύο βραβεία για τη Mars Hellas στα HR Awards 2019

Δύο σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Mars Hellas στις κατηγορίες “Best Youth Employment Initiative” και “Excellence in Workplace Well-being” στο πλαίσιο του θεσμού HR Awards 2019, ως επιβράβευση των πολιτικών που εφαρμόζει και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για τους εργαζόμενούς της.

Πιο συγκεκριμένα, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, η Mars Hellas διακρίθηκε με Silver και Bronze Award για τα προγράμματα “Mars Be Well” και “Today a Graduate, Tomorrow a Leader” αντίστοιχα.

Η Ελίνα Παπαθανασίου, People & Organization Director East Med Mars, στο πλαίσιο της βράβευσης δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τη διάκρισή μας σε δυο κατηγορίες στο φετινό θεσμό HR Awards 2019. Λαμβάνουμε αυτά τα δυο βραβεία ως επιβράβευση για τη συνεχή προσπάθεια που κάνουμε ώστε να παρέχουμε κορυφαία προγράμματα επαγγελματικής απασχόλησης σε νέους χωρίς εργασιακή εμπειρία και να διασφαλίζουμε την υγεία και ευεξία των εργαζομένων μας. Ο κόσμος που θέλουμε αύριο ξεκινά με περισσότερες ευκαιρίες για τους ανθρώπους μας σήμερα, ώστε να είναι καθημερινά η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, μέσω πρωτοβουλιών που παρέχουν τα κατάλληλα εφόδια να αναπτύσσονται συνεχώς. Στόχος μας είναι, να είμαστε η εταιρεία στην οποία εκατομμύρια επιθυμούν να ενταχθούν, να παραμείνουν και να αναπτυχθούν».

H ιδέα του προγράμματος “Mars Be Well” γεννήθηκε το 2018 ως αποτέλεσμα κυρίως της διεθνούς έρευνας που διεξήγαγε η Mars με στόχο την ανάληψη δράσης για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της. Πρόκειται για ένα ολιστικό πρόγραμμα το οποίο το 2019 ξεκίνησε να υλοποιείται και στην Ελλάδα και εστιάζει σε πρακτικές που στοχεύουν στην εξισορρόπηση ανάμεσα στην εργασιακή και την προσωπική ζωή των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Mars Hellas, μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών:

  • – Παρέχει σε όλους του εργαζομένους δωρεάν πρόσβαση σε γυμναστήρια και τους παρακινεί να γυμνάζονται τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.
  • – Σε καθημερινή βάση υπάρχουν διαθέσιμα φρούτα και προϊόντα της εταιρείας για όλους τους εργαζόμενους ενώ στο πλαίσιο των “breakfast sessions” που πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Παρασκευή του μήνα, προσφέρεται πλήθος υγιεινών προτάσεων για όλους.

 

Παράλληλα, η Mars μέσω των τριών ολοκληρωμένων προγραμμάτων επαγγελματικής απασχόλησης που προσφέρει “Mars Leadership Experience (MLE)”, “European Finance Development Program (EFDP)” και “Local Graduate Program” δίνει τη δυνατότητα σε τελειόφοιτους και απόφοιτους ελληνικών πανεπιστημίων να απασχοληθούν σε τρεις διαφορετικές δομές πλήρους απασχόλησης.

Ειδικότερα, το MARS Leadership Experience Program είναι ένα 3ετές πρόγραμμα με στόχο να ανακαλύψει τους νέους ηγέτες του κλάδου στην Ελλάδα δίνοντάς παράλληλα στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να αποκτήσουν διεθνή επαγγελματική εμπειρία. Αντίστοιχα, το European Finance Development Program είναι ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα απασχόλησης με προοπτική ταχύρρυθμης ανέλιξης στον οργανισμό με ιδιαίτερη έμφαση στα Οικονομικά, ενώ το Local Graduate Program υλοποιείται σε τρία 6μηνα, με εναλλαγή ανά 6μηνο σε διαφορετικό τμήμα και έργα. Οι αιτήσεις και για τα τρία προγράμματα ξεπερνούν τις 3.000, ενώ 2 Ελληνίδες συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα MLE. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι ο CFO της Mars στην Ελλάδα ξεκίνησε στο πρόγραμμα EFDP και μέσα σε 7 χρόνια κατέκτησε έναν τόσο επιτελικό ρόλο.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin