Ειδήσεις
Home / Εμπορευματα / Δράση προώθησης της επιτραπέζιας ελιάς στην αγορά της Γαλλίας

Δράση προώθησης της επιτραπέζιας ελιάς στην αγορά της Γαλλίας

Πραγματοποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2017 στο Παρίσι εκδήλωση – προώθησης της επιτραπέζιας ελιάς στην αγορά της Γαλλίας -η 1η στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων- στο πλαίσιο του Προγράμματος “Olive You” της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών-Τυποποιητών-Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ).
Στόχος της εκδήλωσης, η οποία έλαβε χώρα στο ελληνικό εστιατόριο “Yaya Restaurant”, ήταν η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις διάφορες ποικιλίες επιτραπέζιων ελιών, μέσω της γευσιγνωσίας και της παρουσίασης προτεινόμενων τρόπων χρήσης τους από επαγγελματία chef. Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις διαφορετικές ποικιλίες ελιών που υπάρχουν, δοκίμασαν ορισμένες από αυτές, καθώς και 4 ελαιόλαδα από διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Τυνησία), τα οποία κλήθηκαν να αξιολογήσουν και τέλος είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον chef του εστιατορίου να προετοιμάζει ένα ελληνικό πιάτο χρησιμοποιώντας διαφορετικές ποικιλίες ελιών.
Στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης περιλαμβάνονταν κυρίως καταναλωτές (foodies), καθώς και ερασιτέχνες αρθρογράφοι σε blog που σχετίζονται με τη γαστρονομία και τη διατροφή εν γένει.
Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+