Ειδήσεις
Home / Διατροφη - Wellness / Danone: Τα μεταβιοτικά φέρνουν επανάσταση στη βρεφική διατροφή

Danone: Τα μεταβιοτικά φέρνουν επανάσταση στη βρεφική διατροφή

Μειωμένα επεισόδια κολικών, σύσταση κενώσεων πιο κοντά σε αυτή των βρεφών που θηλάζουν και συνολικά θετική επίδραση στους δείκτες του ανοσοποιητικού συστήματος επιτυγχάνει μια νέα, καινοτόμος σύνθεση βρεφικού γάλακτος εμπλουτισμένη με μεταβιοτικά.

Τα τελευταία χρόνια η επιστημονική κοινότητα έχει επικεντρώσει τις έρευνές της στην αξία της εντερικής χλωρίδας και της αλληλεπίδρασης των προβιοτικών, πρεβιοτικών, συμβιωτικών και μεταβιοτικών (βιοενεργά συστατικά των προβιοτικών) μέσω της διατροφής1.

Μελέτες δείχνουν πως στα μωρά που δεν θηλάζουν, η προσθήκη των μεταβιοτικών στο βρεφικό γάλα έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερη αναλογία μπιφιντοβακτηρίων στον πληθυσμό μικροβίων του εντέρου, δημιουργώντας μια υγιή σύνθεση μικροβίων κοντά σε αυτή των μωρών που θηλάζουν2.

«Πλήθος επιστημονικών ερευνών έχουν αποδείξει πως η ωρίμανση του ανοσοποποιητικού επηρεάζεται σημαντικά από τον βρεφικό εντερικό μικροβιόκοσμο» όπως τονίζει η Δρ. Αδαμαντίνη Κυριακού, αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, σχολιάζοντας τα ευρήματα των ερευνών. «Το μητρικό γάλα αποτελεί συνεχές “εμβόλιο” για την υγεία του εντέρου στις δύο διακριτές περιόδους για τον μικροβιακό αποικισμό του βρεφικού εντέρου – δηλαδή, από τη γέννηση μέχρι τον απογαλακτισμό και από τον απογαλακτισμό μέχρι την εισαγωγή στη δίαιτα του ενήλικα» όπως υπογραμμίζει.

Το μητρικό γάλα αποτελεί αναμφισβήτητα την πολυτιμότερη τροφή των βρεφών, λόγω της ιδανικής ποσοτικής και ποιοτικής του σύνθεσης σε πρεβιοτικά, προβιοτικά και μεταβιοτικά, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη του εντερικού μικροβιόκοσμου στις πρώτες 1.000 ημέρες της ζωής μας.

Ο εμπλουτισμός των βρεφικών γαλάτων με μεταβιοτικά είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι επηρεάζει θετικά τον εντερικό μικροβιόκοσμο και κατά συνέπεια το ανοσοποιητικό σύστημα των βρεφών σχολιάζει ο καθηγητής Udo Herz, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ειδικής Διατροφής (European Association of Specialized Nutrition – SNE) και υπεύθυνος ερευνών του Healthcare Nutrition, Danone Nutricia.

«Σήμερα, το 40% των βρεφών αλλάζουν γάλα λόγω κολικών ή δυσκοιλιότητας. Απαντήσεις στο ιδιαίτερα σύνθετο ερώτημα όλων αυτών των ετών έρχεται να δώσει η καινοτόμος σύνθεση του Almiron, εμπλουτισμένη με πρεβιοτικά και μεταβιοτικά, και αποδεδειγμένα επιστημονικά οφέλη. Είναι το γάλα της επόμενης γενιάς, για τα παιδιά της επόμενης γενιάς» σύμφωνα με την κ. Νίκη Μπαλφούσια διευθύντρια marketing της Nutricia η οποία όπως υπογραμμίζει «Τα μεταβιοτικά, είναι τα βιοενεργά  συστατικά των προβιοτικών τα οποία παράγονται αφότου τα προβιοτικά αποικίσουν το έντερο και πολλαπλασιαστούν».

Τα δεδομένα των κλινικών μελετών των τελευταίων ετών και τα οφέλη για την ενίσχυση της άμυνας των νηπίων παρουσιάστηκαν σε επιστημονική ενημέρωση της Nutricia για παιδιάτρους, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στην εκδήλωση, που συντόνισε η δημοσιογράφος κ. Σία Κοσιώνη, χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Συμεών Λουλούμαρης, Country Manager Nutricia ELN.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin