Ειδήσεις
Home / Διατροφη - Wellness / Coca-Cola Enterprises: Μειώνει τις θερμίδες στα αναψυκτικά

Coca-Cola Enterprises: Μειώνει τις θερμίδες στα αναψυκτικά

Η Coca-Cola Enterprises Inc. ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει κατά 10% τις θερμίδες ανά λίτρο προϊόντος έως το 2020, καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να στρέφονται προς πιο υγιεινές επιλογές ποτών.

Ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος εμφιαλωτής της Coca-Cola, ο οποίος δραστηριοποιείται σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, η Γαλλία και η Ολλανδία, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή, αποτελεί μια απάντηση στην αυξανόμενη ανησυχία για την παχυσαρκία.

Οι νέοι στόχοι επηρεάζονται από την ισχυρή άποψη των ενδιαφερομένων μερών, δήλωσε ο διευθυντής εταιρικής ευθύνης της εταιρείας, κ. Joe Franses. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να μειώσει κατά το ήμισυ το αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2020, έχοντάς το ήδη μειώσει κατά 29%, σε απόλυτους αριθμούς, από το 2007.

Αναφέρεται ότι οι πωλήσεις αναψυκτικών κινούνται πτωτικά κατά τα τελευταία χρόνια, καθώς οι καταναλωτές περιορίζουν την κατανάλωση, λόγω ανησυχιών για θέματα υγείας. Η κατανάλωση αναψυκτικών στις ΗΠΑ υποχώρησε κατά 1% το 2014, στα 12,76 δις γαλόνια, καταγράφοντας την 10η συνεχή ετήσια πτώση, σύμφωνα με στοιχεία της Beverage Marketing Corp.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin