Ειδήσεις
Home / Top Slider / Coca-Cola 3E: Aύξηση όγκου πωλήσεων 4,6% και τζίρου 5,2% το 2018

Coca-Cola 3E: Aύξηση όγκου πωλήσεων 4,6% και τζίρου 5,2% το 2018

Χρονιά σημαντικής ανάπτυξης ήταν για την Coca-Cola Τρία Έψιλον το 2018, σύμφωνα και με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας. Η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μένοντας προσηλωμένη στο όραμά της να αποτελεί για τους πελάτες της έναν 24/7 total beverage partner με πλούσιο χαρτοφυλάκιο προϊόντων που προσφέρει επιλογές σε όλες τις περιστάσεις κατανάλωσης κάθε ημέρας, πέτυχε αύξηση 4,6% στον όγκο πωλήσεων, 5,2% στα καθαρά έσοδα και 26,2% στην κερδοφορία.

Πιο συγκεκριμένα, ο όγκος πωλήσεων ανήλθε στα 110,8 εκατ. κιβώτια έναντι 105,9 εκατ. το 2017, τα καθαρά έσοδα πωλήσεων ανήλθαν στα €480,7 εκατ. έναντι €456,9 εκατ. το 2017, τα καθαρά κέρδη μετά φόρων της χρήσης ανήλθαν στα €11,7 εκατ. έναντι €4,2 εκατ. το 2017, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) ανήλθαν σε €18,8 εκατ. από €14,9 εκατ. για το 2017. Το 2018 συνεχίστηκε και το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας με συνολικές επενδύσεις στη χώρα ύψους €17,8 εκατ., ενώ στα €89,5 εκατ. ανήλθε η συνεισφορά της εταιρείας στα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα του κράτους.

Όπως σημειώνεται στην Ετήσια Οικονομική Έκθεση για το 2018, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, που συμπληρώνει φέτος τα 50 της χρόνια, στηρίζει τη στρατηγική και τους στόχους της για τη βιώσιμη ανάπτυξη σε πέντε πυλώνες: φροντίδα για τους ανθρώπους, συνεισφορά στην οικονομία της χώρας, βιώσιμη ανάπτυξη και εξοικονόμηση πόρων, δημιουργία αξίας στις τοπικές κοινωνίες και καινοτομία για τους καταναλωτές και τους πελάτες, με στόχο να τους προσφέρει το κατάλληλο προϊόν, στην κατάλληλη συσκευασία και τιμή, για κάθε κανάλι διανομής και ανταποκρινόμενο σε κάθε ευκαιρία κατανάλωσης.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2018, ο κ. Γιάννης Παπαχρήστου, Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Τρία Έψιλον δήλωσε: «Το 2018 ήταν μια χρονιά σημαντικής ανάπτυξης στην οποία συντέλεσαν η δυνατή τουριστική σεζόν και το βελτιωμένο οικονομικό περιβάλλον. Πετύχαμε ανάπτυξη στην κατηγορία των αναψυκτικών, με αιχμή τις Coca-Cola Zero και Coca-Cola Regular, ενώ ανοδικά κινήθηκαν τα Schweppes, η Sprite και το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ. Το 2019 συνεχίζουμε με τις ίδιες βάσεις να δημιουργούμε αξία για τους ανθρώπους μας, τους πελάτες και τους συνεργάτες μας και φυσικά για την ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC και κορυφαία εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Συνολικά απασχολεί 1.500 εργαζόμενους, σε 3 εργοστάσια, 3 εγκαταστάσεις διοικητικών  γραφείων και 16 γραφεία πωλήσεων σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με μελέτη Κοινωνικού και Οικονομικού Αποτυπώματος που εκπόνησε πρόσφατα το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), η συνολική επίδραση (άμεση, έμμεση και επαγόμενη) από τη δραστηριότητα της εταιρείας εκτιμάται σε €2 δισεκατομμύρια (1,1% του ΑΕΠ το 2018), η συνολική επίδραση στην απασχόληση σε 42,2 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ειδικότερα  η προστιθέμενη αξία που δημιουργείται μέσα από τους συνεργάτες και τους πελάτες της  υπολογίζεται στα €441 εκατομμύρια, με τις θέσεις εργασίας σε αυτούς να υπολογίζονται σε 16,1 χιλιάδες αντίστοιχα.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin