Ειδήσεις
Home / Top Slider / Chipita: Joint venture στην Ινδία με τον τοπικό όμιλο Britannia

Chipita: Joint venture στην Ινδία με τον τοπικό όμιλο Britannia

Στη δημιουργία joint venture με τον Ινδικό όμιλο Britannia, που κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή μπισκότων, προχωρεί η Chipita. Οι δύο πλευρές προχώρησαν ήδη στην υπογραφή μη δεσμευτικού μνημονίου συνεργασίας (MoU).

Ο ινδικός όμιλος, απαντώντας στο τοπικό Χρηματιστήριο με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, αναφέρει ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με την Chipita για την οριστικοποίηση της συμφωνίας η οποία θα περιλαμβάνει τη δημιουργία joint venture.

Η συνεργασία με τον ινδικό όμιλο Britannia, αφορά τη διανομή των προϊόντων της ελληνικής εταιρείας αλλά και τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής κρουασάν. Η νέα μονάδα, για την κατασκευή της οποίας θα επενδυθούν περισσότερα από 10 εκατ. δολάρια, θα λειτουργήσει την Άνοιξη του 2018 και θα δημιουργηθεί από την κοινή εταιρεία των Chipita– Britannia, στην οποία η ελληνική εταιρεία θα ελέγχει σύμφωνα με πληροφορίες το 40% και ο ινδικός όμιλος το 60%. Σημειώνεται πως η Britannia, ελέγχει μερίδιο 38% στην τοπική αγορά μπισκότων και εξυπηρετεί από 4,5 εκατομμύρια καταστήματα.

Σήμερα η Chipita διαθέτει 11 δικά της εργοστάσια σε Βουλγαρία, Ελλάδα, Ινδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία και Τουρκία, λειτουργώντας 38 γραμμές παραγωγής. Επίσης έχει παρουσία, με 6 εργοστάσια και 28 γραμμές παραγωγής σε Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία όπου δραστηριοποιείται μέσω στρατηγικών συνεργασιών.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin