Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Alfa Laval: Εισάγει νέες τεχνολογίες στη βιομηχανία τροφίμων

Alfa Laval: Εισάγει νέες τεχνολογίες στη βιομηχανία τροφίμων

H οικονομική κρίση έκανε πιο εξωστρεφείς τις ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων και ποτών, οι οποίες σήμερα πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις σε σύγχρονες τεχνολογίες, που θα τους εξασφαλίσουν την παραγωγή ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων. Αυτά επισημαίνει μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που ακολουθεί ο κ. Βασίλης Σμοϊλης, site manager της Alfa Laval στην Ελλάδα, με αφορμή την πρόσφατη κινητή έκθεση που πραγματοποίησε η εταιρεία, σε συνεργασία με την Tetra Pak.

 
Ποιος ο στόχος της τελευταίας σας συνεργασίας με την Tetra Pak Hellas, μέσω της κινητής έκθεσης εξοπλισμού & καινοτομίας και τι αποκομίσατε από αυτήν;
H Tetra Pak αποτελεί στρατηγικό εταίρο της Αlfa Laval σε παγκόσμιο επίπεδο, σε συγκεκριμένες εφαρμογές επεξεργασίας τροφίμων, κυρίως γαλακτοκομικών προϊόντων. Το τελευταίο μας κοινό ευρωπαϊκό project της κινητής έκθεσης εξοπλισμού και καινοτομίας είχε σκοπό να αναδείξει την στενή συνεργασία μεταξύ των δύο κορυφαίων εταιρειών, Τetra Pak και Αlfa Laval, αλλά κυρίως να δώσει την ευκαιρία στις ελληνικές εταιρείες του κλάδου να ανακαλύψουν από κοντά τις πρωτοποριακές λύσεις με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Πετύχαμε την άμεση προβολή των νέων προϊόντων και υπηρεσιών μας και προκαλέσαμε το ενδιαφέρον των πελατών μας, ενισχύοντας έτσι το brand name μας.

 
Τι προσφέρει σήμερα η Alfa Laval στη βιομηχανία τροφίμων -ποτών σε επίπεδο μηχανολογικού εξοπλισμού και υπηρεσιών;

Η Alfa Laval είναι ένας κορυφαίος σε διεθνές επίπεδο πάροχος εξειδικευµένων προϊόντων και µηχανολογικών λύσεων. Τα µηχανήµατα, τα συστήµατα και οι υπηρεσίες της παρέχουν στους πελάτες μας τη βοήθεια που χρειάζονται για να βελτιστοποιούν την απόδοση των διαδικασιών που ακολουθούν. Η Alfa Laval παρέχει επαγγελµατική διαχείριση έργων και εκτέλεση πριν, κατά τη διάρκεια και µετά την παραγγελία µηχανηµάτων επεξεργασίας προϊόντων πελατών. Σε ότι αφορά τη βιομηχανία τροφίμων, η έµφαση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα έχει δοθεί στους κλάδους, ελαιοπαραγωγής και φυτικών ελαίων, της χυμοποίησης, της οινοποίησης, του ζύθου, της επεξεργασίας τομάτας, προϊόντων έτοιμων τροφίμων και φυσικά των γαλακτοκομικών προϊόντων. Ουσιαστικά, ο πυρήνας των επιχειρήσεων της Alfa Laval βασίζεται σε τρεις βασικές τεχνολογίες: μεταφορά θερμότητας, διαχωρισµός και διαχείριση υγρών. Και οι τρεις είναι εξαιρετικά σηµαντικές για τις βιοµηχανίες τροφίμων και ποτών και η Alfa Laval κατέχει ηγετικές θέσεις παγκοσµίως στα πεδία της τεχνικής πραγµατογνωµοσύνης της.

 

Υλοποιούνται σημαντικές επενδύσεις σε επίπεδο μηχανολογικού εξοπλισμού από την βιομηχανία τροφίμων και ποτών; Κατά πόσο έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τον τομέα αυτό;

Η οικονομική κρίση ενίσχυσε την εξωστρέφεια της ελληνικής βιομηχανίας και επανέφερε την υγιή δραστηριότητα του κλάδου. Σήμερα υλοποιούνται σημαντικές επενδύσεις στις βιομηχανίες τροφίμων και ποτών, όχι μόνο από τους “μεγάλους” του χώρου, αλλά και από μικρότερες επιχειρήσεις. Η εγχώρια βιομηχανία αντιλαμβάνεται ότι η βιωσιμότητά της στο σύγχρονο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον συνδέεται άμεσα με την ποιότητα των προϊόντων και την συνέπεια των υπηρεσιών και η Alfa Laval σε αυτούς τους δυο καθοριστικούς παράγοντες, ηγείται διεθνώς.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εταιρεία μας βραβεύτηκε το 2013 από την Frost & Sullivan με το “Best Practices Award” for the food & beverages industry.

 

Τι σηματοδοτεί η λειτουργία του Αlfa Laval Certified Service Center, στη χώρα μας και ποια τα οφέλη για την ελληνική θυγατρική, από την λειτουργία του;

H Eλλάδα αναδεικνύεται σε διεθνές κέντρο σέρβις της Alfa Laval, το οποίο σκοπεύει να εξυπηρετήσει τους πελάτες σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Η Ελλάδα αποτελεί µια δυναµική αγορά για την Alfa Laval, µε χιλιάδες µεγάλους αλλά και µικρότερους πελάτες. H δημιουργία του νέου κέντρου επιβεβαιώνει την εµπιστοσύνη της στην ελληνική αγορά. Η Alfa Laval έχει αυξήσει την παρουσία της και τον όγκο της στην Ελλάδα, παρά την κρίση, και θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση. Το 2013 διαχειριστήκαµε παραγγελίες 22 εκατ. ευρώ και προβλέπουµε να ξεπεράσουµε τα 30 εκατ. το 2014. Στο πλαίσιο αυτό, το νέο Αlfa Laval Certified Service Center θα επεκτείνει το εύρος των προσφερόµενων υπηρεσιών µας τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά, µεγιστοποιώντας έτσι και τις επιχειρησιακές δυνατότητες των πελατών µας.

Συνέντευξη στην Κυρέλα Πέτρου

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin