Ειδήσεις
Home / Οικονομια / Αλεξανδρούπολη: Κατασχέθηκαν 957 κιλά ακατάλληλων οστράκων

Αλεξανδρούπολη: Κατασχέθηκαν 957 κιλά ακατάλληλων οστράκων

Εννιακόσια πενήντα επτά (957) κιλά όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και μέρος αυτών υπολειπομένων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες εχθές, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη ένας 49χρονος ημεδαπός, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε ο 49χρονος στο λιμενίσκο Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης, να μεταφέρει εντός του Ι.Χ.Ε. οχήματός του, τα παραπάνω όστρακα σε πενήντα τρεις σάκους. Ο δράστης οδηγήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε – διακινούσε  την ανωτέρω ποσότητα οστράκων του είδους “Ruditapes decussatus” (αχιβάδα), εκ των οποίων πεντακόσια εβδομήντα τέσσερα κιλά (574 kg) κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5εκ. – ενώ το σύνολο όλων, κρίθηκαν από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Επιπροσθέτως, τα αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφαπου να αποδεικνύουν την προέλευση των οστράκων, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, το όχημα με το οποίο μεταφέρονταν δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών, ενώ η αλίευση τους έγινε σε περίοδο που απαγορεύεται η αλίευση οστράκων τύπου αχιβάδας. Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και η ανωτέρω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+