Ειδήσεις
Home / Logistics / Foodlink: Σε πορεία ανάκαμψης τα αποτελέσματα εξαμήνου

Foodlink: Σε πορεία ανάκαμψης τα αποτελέσματα εξαμήνου

Αύξηση κύκλου εργασιών πέτυχε το πρώτο εξάμηνο του 2018 η Foodlink.  Όπως αναφέρεται από την εταιρεία, ο όμιλος FDL ύστερα από δύο δύσκολες χρονιές που στιγματίστηκαν από τη ζημιά που προκλήθηκε από τη λήξη της συνεργασίας με την εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. λόγω χρεωκοπίας της τελευταίας, πέτυχε νέα αύξηση του κύκλου εργασιών σε ποσοστό 6,16% έναντι της αντίστοιχης περιόδου της προηγούμενης χρήσης αλλά και Κέρδη Προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 1,1 εκ. ευρώ έναντι 200 χιλ. ευρώ της προηγούμενης περιόδου.

Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις είχαν μεταβολή +6% (2018: 26,2 εκατ. Ευρώ / 2017: 24,6 εκατ. Ευρώ). Το EBITDA είχε μεταβολή +450% (2018: 1,1 εκατ. Ευρώ / 2017: 0,2 εκατ. Ευρώ). Ενώ τα καθαρά κέρδη για το 2018 ήταν 0,59 εκατ. Ευρώ (2017 1,06 εκατ. Ευρώ).

Η Διοίκηση του Ομίλου δηλώνει σαφώς ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου και παραμένει πιστή στους στόχους που είχε θέσει την προηγούμενη χρήση για αύξηση των μεγεθών, τόσο σε επίπεδο Κύκλου Εργασιών όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας.

Ο κύριος Βασίλης Καρακουλάκης, πρόεδρος της εταιρίας δήλωσε «είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχουν πολλές εταιρίες που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 3,5 εκατ. χρέος που μας άφησε η εταιρία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, πόσο μάλλον σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα όσο εμείς. Το θετικό πρώτο εξάμηνο του 2018, είναι η απόδειξη ότι με σκληρή δουλειά και προσήλωση στους στόχους, τα θετικά αποτελέσματα είναι αναμενόμενα. Ο φάρος που μας οδηγεί όλα αυτά τα χρόνια είναι η ποιοτική ικανοποίηση των αναγκών των πελατών μας. Οι ανάγκες αυτές, είναι και θα είναι για εμάς προκλήσεις. Είναι αυτές που μας δίνουν τη δυνατότητα να προχωρήσουμε μπροστά και να γίνουμε καλύτεροι. Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε έναν εθνικό πρωταθλητή στα logistics, ηγέτη στον Ελληνικό χώρο και όχι μόνο».