Ειδήσεις
Home / Retail / Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί της Προμηθευτικής Τροφίμων – Τί απαντά ο Μασούτης

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί της Προμηθευτικής Τροφίμων – Τί απαντά ο Μασούτης

«Το τελευταίο διάστημα και μετά τη δημοσίευση της εξαγοράς της εταιρίας «Προμηθευτική Τροφίμων αε» από την εταιρία «Δ. Μασούτης Α.Ε»,  υπάρχει προσπάθεια συγκεκριμένων εταιριών, να εμπλέξουν την Προμηθευτική σε δικαστικές διαμάχες για διαφορές που έχουν οι τελευταίες με άλλα νομικά πρόσωπα, με τα οποία η Προμηθευτική Τροφίμων Α.Ε, είτε δεν έχει καμία συνεργασία, είτε είχε συνεργασία κατά το παρελθόν και αυτή έχει λήξει. Οι υποθέσεις αυτές  θα κριθούν από τα αρμόδια Δικαστήρια και η εταιρία μας θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια εναντίον όσων προσώπων, φυσικών ή νομικών, διασύρουν, προσβάλλουν και συκοφαντούν τη φήμη της.»

Αυτή είναι η επίσημη αντίδραση της Μασούτης στην έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία δεσμεύτηκε σήμερα 17/9/2018 η κινητή και ακίνητη περιουσία της εταιρίας «Προμηθευτική Τροφίμων ΑΕ», που προσφάτως εξαγοράστηκε από τον όμιλο Μασούτη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρείας Ν. Αγαπηνός, στη δέσμευση συμπεριλαμβάνεται και το σύνολο των τραπεζικών λογαριασμών της «Προμηθευτική Τροφίμων ΑΕ».

Η δέσμευση διετάχθη ύστερα από προσφυγή στο Δικαστήριο δύο εταιριών που διατηρούσαν απαιτήσεις ύψους περίπου 2.000.000 ευρώ κατά της «Προμηθευτική Κρεάτων ΑΕ», που ήταν η εταιρεία που διαχειριζόταν τα κρεοπωλεία στα super market ιδιοκτησίας της «Προμηθευτική Τροφίμων ΑΕ», που έχει περάσει πλέον στον έλεγχο του ομίλου Μασούτη.

Δικάσιμος για την κύρια δίκη των ασφαλιστικών μέτρων ορίστηκε η 17/10/2018.

Συγκεκριμένα η εταιρεία «Ελευθέριος Κιαχάκης» και η «Σ. Ζαφειρόπουλος ΟΕ» στράφηκαν κατά των «Προμηθευτικής Κρεάτων» και «Προμηθευτικής Τροφίμων» με αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων. Το ποσό που διεκδικεί η «Ελευθέριος Κιαχάκης» φτάνει το 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ η «Σ. Ζαφειρόπουλος ΟΕ» 400.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο αίτημα ασφαλιστικών μέτρων, η «Προμηθευτική Τροφίμων» δραστηριοποιείται στον χώρο της εμπορίας ειδών διατροφών και σούπερ μάρκετ και ειδικότερα εκμεταλλευόταν μέχρι πρότινος τα shop in shop κρεοπωλεία της «Προμηθευτικής Τροφίμων ΑΕ», συνολικά 39, τα οποία λειτουργούσαν στα σούπερ μάρκετ της τελευταίας ως αυτοτελής επιχειρηματική μονάδα.

Όπως καταγγέλλουν οι δύο εταιρείες, στην πραγματικότητα η Προμηθευτική Κρεάτων ΑΕ «λειτουργούσε» τα συγκεκριμένα καταστήματα, στα οποία δούλευαν 100 περίπου υπάλληλοί της και στο τέλος του μήνα γινόταν η εκκαθάριση μεταξύ πωλήσεων, αγορών, λειτουργικού κόστους κ.λπ. Στο λογιστικό σκέλος η Προμηθευτική Κρεάτων αγόραζε τα εμπορεύματα από τις καταγγέλλουσες εταιρείες και τα μεταπωλούσε τυπικά στην Προμηθευτική Τροφίμων, για να διατεθούν αμέσως μετά μέσω της πρώτης στη λιανική πώληση και στο τέλος κάθε μήνα αυτή κατέβαλε δίκην ανταλλάγματος ποσό που αντιστοιχούσε σε 6% επί του κύκλου εργασιών της (τζίρου).

Η παραπάνω συνεργασία διακόπηκε μετά την εξαγορά της «Προμηθευτικής Τροφίμων» από τη Μασούτης και οι καταγγέλλουσες εταιρείες υποστηρίζουν στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ότι ο αγοραστής απέκτησε μεν το ενεργητικό της «Προμηθευτικής Κρεάτων» αλλά όχι το παθητικό, με την τελευταία να βρίσκεται πλήρως αδρανοποιημένη, χωρίς κανένα απολύτως αντικείμενο.

Για να πιστοποιήσουν τα παραπάνω επικαλούνται το ότι τα περιουσιακά στοιχεία της «Προμηθευτικής Κρεάτων» πέρασαν στην «Προμηθευτική Τροφίμων», ενώ το προσωπικό στο σύνολο των καταστημάτων παρέμεινε το ίδιο (αποχώρησαν οικειοθελώς στις 20/5/2018 και προσελήφθησαν αυθημερόν μαζικά από την Προμηθευτική Τροφίμων).

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin