Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Νιτσιάκος: Πρόγραμμα Back to School για ισορροπημένη διατροφή

Νιτσιάκος: Πρόγραμμα Back to School για ισορροπημένη διατροφή

Στη σωστή εκπαίδευση των παιδιών σε σχέση με την ισορροπημένη διατροφή, εστιάζει το πρόγραμμα δράσεων ΒACK TO SCHOOL που εφαρμόζει τη φετινή περίοδο η εταιρεία ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ.

Ειδικότερα, σε συνέχεια εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι και είχαν ως στόχο να ενταχθεί το παιδί σε σωστά πρότυπα διατροφής, λανσάρονται απλές και ταυτόχρονα υγιεινές και θελκτικές για τα παιδιά συνταγές με κοτόπουλο, γαλοπούλα και nuggets κοτόπουλου. Η περίοδος της επιστροφής των παιδιών στο σχολείο αποτελεί πάντα μία πρώτης τάξης ευκαιρία ώστε να εκπαιδευτούν σε σχέση με τα σωστά διατροφικά πρότυπα μετά και τις καλοκαιρινές διακοπές. Παράλληλα η διάθεση «έξυπνων» συνταγών, αλλά και nuggets δίνει εύκολες λύσεις και υγιεινές επιλογές διατροφής στους γονείς.

Quesadilla με Μαύρο Κοτόπουλο ή nuggets κοτόπουλου, υγιεινό club sandwich, ζεστά wraps, spring rolls αλλά και κεφτεδάκια με κιμά γαλοπούλας, βρίσκουν τη θέση τους στο παιδικό menu, ενώ πλαισιώνονται με ακόμη περισσότερες επιλογές κατάλληλες για όλα τα γεύματα της ημέρας.  Παράλληλα, η δράση έχει ως στόχο να δώσει και στους γονείς έξυπνες λύσεις διατροφής για τα παιδιά τους, όπως αυτά προκύπτουν από την ομάδα διατροφολόγων – συνεργατών της ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, καθώς και διακεκριμένων σεφ.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της ευρύτερης ενασχόλησης της εταιρείας ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ με τη σημασία της υγιεινής διατροφής δημιουργήθηκαν διαδραστικά παιδικά παιχνίδια που εκπαιδεύουν και ταυτόχρονα διασκεδάζουν τα παιδιά. Σε σχέση και με την περίοδο, διαμορφώνονται κατάλληλα, και παρουσιάζονται σε ομάδες παιδιών, όπου ανάλογα με το παιχνίδι αλλά και την ηλικία των παιδιών, σε κάποια από αυτά απαιτείται και η παρουσία των γονέων.

Ενισχυτικά των παραπάνω ενεργειών, και στο πλαίσιο του BACK TO SCHOOL, δίνεται η δυνατότητα απόκτησης συσκευασίας Nuggets από στήθος κοτόπουλου με εκπτωτικό κουπόνι 0,50 ευρώ ανά συσκευασία. Το κουπόνι θα διατίθεται στα ράφια των καταστημάτων που πουλάνε το συγκεκριμένο προϊόν.

ΣΥΝΤΑΓΗ

Quesadila με φιλέτο Μαύρο Κοτόπουλο και γραβιέρα Νάξου ωρίμανσης

(Υλικά για 2 παιδιά)

  • τορτίγιες μικρού μεγέθους

30 γραμ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

250 γραμ. φιλέτο Μαύρο Κοτόπουλο κομμένο σε κύβους

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους

1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους

100 γραμ. τεμαχισμένη γραβιέρα Νάξου ωρίμανσης

Αλάτι, Πιπέρι

 

Διαδικασία

Αλείφετε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο και το αφήνετε να ζεστάνει. Προσθέτετε τους κύβους Μαύρου Κοτόπουλου, και σοτάρετε μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρώς. Προσθέτετε το αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Στη συνέχεια τους βγάζετε από τη φωτιά και τους τοποθετείτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφού καθαρίσετε το τηγάνι από το ελαιόλαδο, το βάζετε σε μέτρια φωτιά και τοποθετείτε την πρώτη τορτίγια. Απλώνετε πάνω τα μισά από τα λαχανικά, τη γαλοπούλα αλλά και τη γραβιέρα. Σκεπάζετε με την άλλη τορτίγια και πιέζετε ελαφρά. Με από 2-3 λεπτά, με τη βοήθεια μίας σπάτουλας, γυρίζετε ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για περίπου 2 λεπτά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για την άλλη quesadilla.

Tip: Συνοδεύστε με ένα dip γιαουρτιού αναμεμειγμένο με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.