Ειδήσεις
Home / Retail / Επίσημη πρεμιέρα για Μασούτη στην Αττική – Οι επόμενοι στόχοι

Επίσημη πρεμιέρα για Μασούτη στην Αττική – Οι επόμενοι στόχοι

Επίσημη πρεμιέρα πραγματοποίησε σήμερα η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μασούτης στην Αττική, καθώς πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια καταστήματος στο Φάληρο που εξαγοράστηκε μαζί με τα άλλα 56 από την Προμηθευτική.

Όπως ανέφερε στο περιθώριο των εγκαινίων ο κ. Γιάννης Μασούτης, πρόεδρος της ομώνυμης αλυσίδας, ουσιαστικά η σημερινή ημέρα είναι το “σημείο μηδέν” για την εκκίνηση της Μασούτης στην Αθήνας.

“Έχει ολοκληρωθεί η αλλαγή πινακίδων σε όλα τα καταστήματα τα οποία έχουν έρθει στην λογική της Μασούτης, ενώ έχουν ενοποιηθεί και τα συστήματα των δύο εταιρειών”. Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Μασούτη η ανάπτυξη της αλυσίδας θα επικεντρωθεί το επόμενο διάστημα στην πρωτεύουσα. Ήδη μέχρι το τέλος του έτους θα ξεκινήσει την λειτουργία του ένα ακόμη κατάστημα στο Γαλάτσι, στην λεωφόρο Βεΐκου. Πρόκειται για πρώην κατάστημα της Σκλαβενίτης που η αθηναϊκή αλυσίδα έπρεπε να αποχωριστεί στα πλαίσια της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Για το 2019 στόχος είναι η δημιουργία 10 νέων καταστημάτων στην Αττική καθώς θεωρείται σύμφωνα με την διοίκηση της Μασούτης ο μίνιμουμ αριθμός καταστημάτων για την παρουσία της αλυσίδας στην πρωτεύουσα. Ανάμεσα σε αυτά τα καταστήματα στόχος είναι και η δημιουργία τουλάχιστον τεσσάρων Grand Μασούτης, δηλαδή καταστημάτων μεγαλύτερων των 2.000 τετραγωνικών μέτρων καθώς και του πρώτου Cash & Carry στην Αττική.

Σε ότι αφορά στην εμπορική πολιτική η εταιρεία με αφορμή την κάθοδο της στην Αττική θα προχωρήσει σε προωθητικές ενέργειες στο σύνολο του δικτύου της για το διάστημα των επόμενων πέντε εβδομάδων. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Γ. Μασούτης θα υπάρξει χρηματοδότηση των προσφορών αξίας 1,5 εκατ. ευρώ και διαφημιστική προβολή της τάξης των 300 χιλ. ευρώ για το συγκεκριμένο διάστημα. Σε αριθμητικό επίπεδο οι προσφορές θα είναι αυξημένες κατά 30% τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας η κάθοδος στην Αττική ήταν δρομολογημένη εδώ και μία πενταετία. Για τον λόγο αυτό είχε ξεκινήσει πανελλαδική προβολή ώστε να γίνει γνωστή η Μασούτης σε περιοχές που δεν είχε αναπτυχθεί έως εκείνη την στιγμή.

Η εξαγορά της Προμηθευτικής αλλά και η ανάπτυξη που θα έχει μέσα στην επόμενη χρονιά αναμένεται να προσθέσει τζίρο 130 εκατ. ευρώ στην αλυσίδα το 2019. Για την τρέχουσα χρήση η διοίκηση της Μασούτης εκτιμά ότι το σύνολο των δραστηριότητων της θα παρουσιάσει πτώση της τάξης του 5% την οποία αποδίδει στον εξορθολογισμό της αγοράς μετά από την επαναλειτουργία των καταστημάτων του πρώην δικτύου της Μαρινόπουλος.