Ειδήσεις
Home / Top Slider / 1200 επιχειρηματικές συναντήσεις για τους κλάδους Τροφίμων, Χυμών

1200 επιχειρηματικές συναντήσεις για τους κλάδους Τροφίμων, Χυμών

Στοχεύοντας στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων του αγροτοδιατροφικού τομέα και στην αύξηση των ελληνικών εξαγωγών, ο Οργανισμός Enterprise Greeceσε συνεργασία με τα κατά τόπους γραφεία των Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων των ελληνικών Πρεσβειών διοργάνωσε και ολοκλήρωσε  με επιτυχία περισσότερες από 1200 επιχειρηματικές συναντήσεις με 29 αγοραστές  από Ρωσία, Καναδά, Σερβία, Πολωνία, Ουκρανία, Ρουμανία, Κορέα, Ιαπωνία  σε διάστημα 4 ημερών στην Αθήνα και τη ΘεσσαλονίκηΟι επιχειρηματικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου και  συμμετείχαν σε αυτές120 ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις βάσεις γιαμελλοντική σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Οι συμμετέχοντες αγοραστές τροφίμων δήλωσαν ότι η πρωτοβουλία της διοργάνωσης των επιχειρηματικών συναντήσεων αποδείχθηκε εξαιρετικά επιτυχημένη και αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικές παραγγελίες ελληνικών προϊόντων. Επιπλέον, χάρη στην άψογη οργάνωσή τους και στα πολύ ελκυστικά προϊόντα που παρουσίασαν οι ελληνικές επιχειρήσεις, διαμορφώθηκε ένα θετικό κλίμα που θα συμβάλλει στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος για τα προϊόντα της χώρας μας. 

Ο Γενικός Σύμβουλος Α’, κ. Λάμπης Κουναλάκης, επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι, δήλωσε ότι «Σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπροσώπων των σερβικών εταιρειών που συμμετείχαν στις επιχειρηματικές συναντήσεις  με τις ελληνικές εταιρείες, οι προοπτικές  για συνεργασίες  είναι πολύ θετικές  τόσο για  κάποια βιολογικά όσο και για ορισμένα συμβατικά προϊόντα.   Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρατηρείται  από πλευράς τους  για  εισαγωγές κατηγοριών προϊόντων όπως ελαιολάδου, ελιών, ζυμαρικών, ξηρών φρούτων, αφεψημάτων, μπαχαρικών και γαλακτοκομικών προϊόντων.  Σε γενικές γραμμές πάντως αναπτύχθηκαν ισχυρές γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των ελληνικών και  των σερβικών  επιχειρήσεων που θα οδηγήσουν  κατά μεγάλη πιθανότητα  σε  σύναψη εμπορικών συμφωνιών».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greeceκ. Ηλίας Αθανασίου δήλωσε ότι «Τα ελληνικά προϊόντα του αγροτοδιατροφικού τομέα χαρακτηρίζονται  παγκοσμίως ως  υψηλής ποιότητας προϊόντα. Στο πλαίσιο αυτό, εντείνουμε την προσπάθειά μας, εκτιμώντας ότι υπάρχουν σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης των εξαγωγών. Γεγονός που προκύπτει και από τις επιχειρηματικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, τα θετικά αποτελέσματα των οποίων θα φανούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.  Τόσο οι ξένοι αγοραστές επιβεβαίωσαν την υψηλή ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και φαίνονται πρόθυμοι να συνεχίσουν την  ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων, όσο και οι εκπρόσωποι των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την οργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης, που τους έδωσε τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε ένα μεγάλο στοχευμένο κοινό. Οφείλουμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες αυτές, προκειμένου να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε τη δυναμική που δημιουργήθηκε».