Ειδήσεις
Home / Τραπεζες / Χ. Μεγάλου (Eurobank): Περισσότερα δάνεια το 2015 στις εξωστρεφείς επιχειρήσεις

Χ. Μεγάλου (Eurobank): Περισσότερα δάνεια το 2015 στις εξωστρεφείς επιχειρήσεις

Τα σχέδια των τραπεζών για αύξηση των τραπεζικών χορηγήσεων μέσα στο 2015 παρουσίασαν στο συνέδριο η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας που συνεχίζεται σήμερα Τρίτη για 2η ημέρα, κορυφαία στελέχη των ελληνικών τραπεζών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Χ. Μεγάλου ανέφερε ότι στόχος είναι να υπάρξουν νέες εκταμιεύεις 2 δισ. ευρώ μες στο 2015, εκ των οποίων τα 1,6 δισ. θα αφορούν δανειοδότηση προς επιχειρήσεις που θα παρουσιάσουν ανταγωνιστικά σχέδια. Έμφαση θα δοθεί στις εξωστρεφείς επιχειρήσεις.

«Θέλουμε να στηρίξουμε την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και θεωρούμε ότι η κρίση αποτελεί μία ευκαιρία για πολλές επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε νέα σχέδια ανασυγκρότησης», σημείωσε ο κ. Μεγάλου.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς Σπ. Παπασπύρου τόνισε ότι το 2014 καταγράφεται μία απώλεια των τραπεζικών δανείων για 7 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει μια αύξηση των δανείων αντιστοίχων κατά 7 δισ. ευρώ μες στο 2015 προκειμένου να επιτευθεί ο στόχος για αύξηση των χορηγήσεων κατά 2%.

Ο ίδιος τόνισε ότι πολλά προγράμματα χορηγήσεων θα χρηματοδοτηθούν και μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ ανέφερε ότι πλέον οι επιχειρήσεις οι οποίες εντοπίζονται να φοροδιαφεύγουν έχουν αποκλειστεί από τη δανειοδότηση των τραπεζών.