Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / «Χαλκιδικής Γεύσεις» στο Μουσείο της Ακρόπολης

«Χαλκιδικής Γεύσεις» στο Μουσείο της Ακρόπολης

Την εμπορική προώθηση των τοπικών προϊόντων της Χαλκιδικής στην εγχώρια και διεθνή αγορά, αλλά και τη σύνδεσής τους με τον τουριστικό προορισμό, φιλοδοξεί η εκδήλωση με γεύσεις της Χαλκιδικής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης, στην Αθήνα.
Στόχος της είναι η προώθηση της εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων της Χαλκιδικής και η τόνωση της εξωστρέφειας των παραγωγών και επιχειρήσεών της. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και τη συμβολή του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, ετοιμάζει ένα δείπνο γνωριμίας με τους οίνους και τη γαστρονομία της περιοχής. Ανάλογη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος, ενώ έχουν προσκληθεί η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Καρασμάνης, ο πρόεδρος και το ΔΣ της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, οι Δήμαρχοι της Χαλκιδικής, εμπορικοί ακόλουθοι των πρεσβειών στην Αθήνα, εξαγωγείς, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων και φορέων του Τουρισμού, εκπρόσωποι μεγάλων super market, καθώς και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Chef, σχεδόν όλοι οι διάσημοι chef από την Ελλάδα, δημοσιογράφοι και bloggers γαστρονομίας και τουρισμού και επιφανείς Χαλκιδικιώτες που ζουν στην Αθήνα.