Ειδήσεις
Home / Τραπεζες / Υπερβάλουν οι αγορές για την Ελλάδα, λένε στελέχη των τραπεζών

Υπερβάλουν οι αγορές για την Ελλάδα, λένε στελέχη των τραπεζών

Στελέχη των ελληνικών τραπεζών χαρακτηρίζουν υπερβολικούς τους φόβους των ξένων επενδυτών και αναλυτών για το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα,ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς, Άνθιμος Θωμόπουλος, μιλώντας στο Bloomberg, ανέφερε πως οι αγορές αντέδρασαν υπερβολικά στην προεδρική εκλογή.

Όσο οι κυβερνήσεις έχουν ως στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθούμε από μια δημοκρατική διαδικασία, επεσήμανε.

Όπως τόνισε οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στην Ευρώπη κι ένα τέτοιο πισωγύρισμα θα είναι καταστροφικό.

Αναφερόμενος στην πτώση του χρηματιστηρίου την προηγούμενη εβδομάδα, ο CΕΟ της Πειραιώς εκτίμησε ότι οι αγορές αντέδρασαν υπερβολικά, κάτι που ήταν αναμενόμενο βέβαια, αλλά τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας παραμένουν άθικτα.

Όπως τόνισε, οι αγορές τείνουν να είναι λιγότερο αποτελεσματικές όσον αφορά την ενσωμάτωση του πολιτικού ρίσκου σε σχέση με τους μακροοικονομικούς δείκτες. Σε κάθε περίπτωση πάντως δήλωσε ότι κυβέρνηση πρέπει να κλείσει τη συμφωνία με την Ευρώπη για την πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και ο επικεφαλής οικονομολόγος της Alpha Bank, Μιχάλης Μασουράκης ο οποίος σε συνέντευξη του στο CNBC είπε πως το χρέος είναι διαχειρίσιμο και ότι οι δομικές μεταρρυθμίσεις βοηθούν την οικονομία να ανακάμψει, προσθέτοντας πως οι επενδυτικές ανησυχίες για την πολιτική σταθερότητα της Ελλάδας  είναι υπερβολικές.

“Φυσικά υπάρχει πολιτική αβεβαιότητα και δεν το αρνούμαι, αλλά αυτή δεν είναι η χώρα που αξίζει τέτοιου είδους προσδοκίες απ’ τις αγορές”, σημείωσε χαρακτηριστικά.