Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου σε «υψηλές πτήσεις» στο Ελ. Βενιζέλος

Τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου σε «υψηλές πτήσεις» στο Ελ. Βενιζέλος

Τρία εκπληκτικά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου βρίσκονται πλέον σε περίοπτη θέση στο Κεντρικό Κατάστημα των DUTY FREE του Διεθνούς Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το ξηρό λευκό Ψηλές Κορφές, το παλαιωμένο κι ευωδιαστό Samos Anthemis και το λατρεμένο γλυκό Samos Vin Doux κλέβουν τις καρδιές των ταξιδιωτών με την αστείρευτη διαχρονικά ποιότητά τους αλλά και τα φρουτώδη και ανθώδη αρώματα που αναδύονται απολαυστικά.

Καθημερινά, προσφέρεται γευστική δοκιμή σε όποιον θελήσει να ταξιδέψει στο υγρό χρυσάφι της Σάμου, το πολύτιμο και πολυβραβευμένο κρασί των αμπελοκαλλιεργητών του νησιού. Οι εξαιρετικοί οινολόγοι Ειρήνη Φλεσσάρα και Κωνσταντίνος Λάγιος, αναφέρονται διεξοδικά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά καθενός από τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, στους γευσιγνωστικούς συνδυασμούς και τις ιδιαίτερες ευωδίες της εξαιρετικής ποικιλίας του «μικρόρωγου μοσχάτου».

Οι Ψηλές Κορφές είναι ένα κρασί με φινετσάτο χαρακτήρα, όπου τα ανθώδη και φρουτώδη αρώματα του μοσχάτου εκφράζονται εκλεπτυσμένα. Προέρχεται από τους καλύτερους ορεινούς αμπελώνες και έχει χρώμα ανοιχτό, πρασινοκίτρινο και λαμπερό. Έχει γεύση ντελικάτη και ελαφριά, δροσιστική οξύτητα και ικανοποιητική διάρκεια.  Σερβίρεται σε θερμοκρασία 8-10ο C.

Το Samos Anthemis, παλαιωμένο επί 5 χρόνια σε δρύινα βαρέλια, έχει βαθύ πορτοκαλί χρώμα και ανταύγειες σε απόχρωση χαλκού. Διαθέτει ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και πυκνό αρωματικό προφίλ, χτισμένο σε πολλά επίπεδα. Στο στόμα, η θαυμάσια ισορροπία του διατηρεί σχεδόν ανέπαφη την πρωτογενή φρεσκάδα και τα ευγενή αρώματα του μοσχάτου με τα τριτογενή αρώματα της παλαίωσης. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 12-14ο C.

Το Samos Vin Doux ανήκει στην κατηγορία των Vins de Liqueurs, είναι το πιο δημοφιλές κρασί της Σάμου και το Νο 1 σε πωλήσεις γλυκό κρασί στην Ελλάδα, ενώ εξάγεται σε όλο τον κόσμο. Προέρχεται από ημιορεινές και ορεινές αναβαθμίδες, έχει ανοιχτόχρωμο χρυσαφί χρώμα και στη μύτη κυριαρχούν αρώματα μαρμελάδας βερίκοκου και ώριμου πεπονιού. Στην ιδιαίτερα φρουτώδη γεύση του «ακούγονται» νότες από λευκόσαρκα καλοκαιρινά φρούτα. Σερβίρεται στους 8-10ο C.

Και τα τρία αυτά εκπληκτικά κρασιά, όπως και όλα τα υπόλοιπα από τη γκάμα του ΕΟΣ Σάμου, είναι φτιαγμένα με μεράκι, στο τρίπτυχο της φιλοσοφίας του Συνεταιρισμού: σεβασμός στην παράδοση, καινοτομία, εξειδικευμένη γνώση. Κρασιά που ξεκινούν από το αμπέλι του καλλιεργητή και φτάνουν έως το τραπέζι του καταναλωτή, στην άλλη άκρη του κόσμου!

 

*Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του ΕΟΣ Σάμου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.