Ειδήσεις
Home / Top Slider / Συνάντηση ΣΑΣΟΕΕ με PQH για τα τραπεζικά χρέη των συνεταιρισμών

Συνάντηση ΣΑΣΟΕΕ με PQH για τα τραπεζικά χρέη των συνεταιρισμών

Με εκπροσώπους της PQH συναντήθηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ) στα κεντρικά γραφεία του ειδικού εκκαθαριστή στο Μαρούσι.

Στη συνάντηση, όπου εκ μέρους του ΣΑΣΟΕΕ παρευρέθηκαν ο πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Κοντός, ο α’ αντιπρόεδρος κ. Νικήτας Πρίντζος, το μέλος του ΔΣ κ. Χρήστος Γιαννακάκης και οι νομικοί σύμβουλοι του Συνδέσμου κ.κ. Μιχάλης Τσότσαλας και Κωνσταντίνος Παρηγόρης, έγινε εκτενής συζήτηση γύρω από ένα βασικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν πολλοί συνεταιρισμοί και χιλιάδες αγρότες στη χώρα μας: τα δυσβάσταχτα χρέη προς την πρώην Αγροτική Τράπεζα.

Οι εκπρόσωποι της PQH ανέλυσαν την πολιτική της εταιρείας, η οποία έχει ως στόχο να ρυθμιστούν με βιώσιμο τρόπο τα χρέη που βαραίνουν πολλούς αγροτικούς συνεταιρισμούς της χώρας μας, καθώς είναι προς αμοιβαίο τους όφελος η συνέχιση της λειτουργίας και της παραγωγικής τους δραστηριότητας.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΑΣΟΕΕ δεσμεύτηκαν να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να βοηθήσουν στην εξυγίανση όσων μελών (αλλά και μη μελών) του Συνδέσμου, αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δανείων απέναντι όχι μόνο στην πρώην ATE Bank, αλλά στο σύνολο του τραπεζικού κλάδου γενικότερα.

Ανά περίπτωση θα επιδιωχθούν οι καλύτεροι δυνατοί όροι ρύθμισης των οφειλών – πάντα με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών – ώστε να μπορέσουν οι συνεταιριστικές οργανώσεις να μείνουν «ζωντανές», κάτι που θα έχει ευεργετικές συνέπειες και σε χιλιάδες μεμονωμένους αγρότες οι οποίοι αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα με τη διόγκωση των δικών τους χρεών.