Ειδήσεις
Home / Εμπορευματα / Σε υψηλά διετίας η συγκομιδή ζάχαρης στην Ινδία

Σε υψηλά διετίας η συγκομιδή ζάχαρης στην Ινδία

Η συγκομιδή της ζάχαρης στην Ινδία, στη μεγαλύτερη παραγωγό στον κόσμο μετά τη Βραζιλία, πιθανότατα θα ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012 λόγω της αύξησης των φυτεύσεων και των άφθονων βροχοπτώσεων εξαιτίας των μουσώνων που ενισχύουν τις αποδόσεις.

Η παραγωγή μπορεί να ανέλθει σε 26,25 εκ. μετρικούς τόνους κατά την περίοδο εμπορίας που άρχισε την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με έρευνα της SGS SA για το Bloomberg.

Οι προβλέψεις για την παραγωγή κυμαίνονται μεταξύ 25 εκ. τόνων (ΜΤ) και 25,5 εκ. Φέτος, με την εγχώρια ζήτηση να φτάνει τους 24,7 mt.

Με το output να υπερβαίνει την ζήτηση για πέμπτο συνεχόμενο έτος, η Ινδία ίσως προχωρήσει σε επιδοτήσεις των εξαγωγών με στόχο την μείωση των αποθεμάτων με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος παράτασης της υπερπροσφοράς παγκοσμίως.

Τα futures στη Νέα Υόρκη υποχώρησαν 55% από τα υψηλά τριών ετών του 2011 καθώς οι αγρότες ενίσχυσαν την σπορά παγκοσμίως. Η κατάρρευση των τιμών απειλεί τα ινδικά τριβεία με διεύρυνση των ζημιών τους.

“Αν η Ινδία επιδοτήσει τις εξαγωγές, η παγκόσμια αγορά θα παραμείνει σε ύφεση για κάποιο χρονικό διάστημα,” δηώνει ο Tom McNeill της Green Pool Commodity Specialists Pty στο Bloomberg.