Ειδήσεις
Home / Top Slider / Σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της η ΒΙ.ΚΗ

Σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της η ΒΙ.ΚΗ

Ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα 3 και πλέον μηνών, κατά το οποίο θα απολαμβάνει προστασία από τους πιστωτές της, πέτυχε να κερδίσει η αλλαντοβιομηχανία ΒΙ.ΚΗ.

Στο χρόνο που μεσολαβεί μέχρι την δικάσιμο της 28ης Σεπτεμβρίου, οι εμπλεκόμενες πλευρές και κυρίως η Τράπεζα Πειραιώς και η PQH (εκκαθαρίστρια των NPL’s της πρώην ΑΤΕ), θα συνεχίσουν τις επαφές με εν δυνάμει επενδυτές. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή φαίνεται να προκρίνεται το σενάριο υπαγωγής της ηπειρώτικης βιομηχανίας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, ενώ για την θυγατρική της, Laky, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή ζωοτροφών, προκρίνεται η υπαγωγή της στο άρθρο 106Β του Πτωχευτικού Κώδικα.

Εφ΄όσον προκριθεί το σενάριο της ειδικής διαχείρισης, η διαδικασία προβλέπει ότι θα οριστεί ειδικός διαχειριστής, ο οποίος θα βγάλει σε πλειστηριασμό το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Από το τίμημα που θα εισπραχθεί θα πληρωθούν οι πιστωτές και εάν αυτό δεν επαρκεί, τα υπόλοιπα χρέη θα διαγραφούν.

Σημειώνεται ότι τα πάγια της ΒΙ.ΚΗ περιλαμβάνουν εννέα ακίνητα, με σημαντικότερο το εργοστάσιο παραγωγής αλλαντικών στη Νέα Κερασούντα Πρέβεζας, έκτασης 11.633 τ.μ., σε οικόπεδο έκτασης 43.093 τ.μ.

Οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονται στο ποσό των 44,658 εκατ. ευρώ, ενώ οι απαιτήσεις με ημερομηνία ισολογισμού 31/12/2017 στα 9,9 εκατ. ευρώ.