Ειδήσεις
Home / Οικονομια / Σε αδιέξοδο οι επαφές κυβέρνησης – τρόικας

Σε αδιέξοδο οι επαφές κυβέρνησης – τρόικας

Χωρίς θετικό αποτέλεσμα για την Αθήνα έληξε η χθεσινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών της χώρας και του υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη, και του κυβερνητικού κλιμακίου.

Λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση, αξιωματούχοι των Βρυξελλών ανέφεραν πως αν δεν επέλθει συμφωνία μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, τότε η κατάσταση είναι «οριακή», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος ακόμα και για 12 μήνες.

Τελικά,η τετράωρη μεταμεσονύχτια τηλεδιάσκεψη δεν έφερε συμφωνία για επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα καθώς η τριμερής βλέπει δημοσιονομικό κενό για το 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ είναι εκείνο που τηρεί «σκληρή» στάση, ενώ το ευρωπαϊκό κομμάτι της τρόικας εμφανίζεται πιο διαλλακτικό.

Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, «εξακολουθεί να υπάρχει από αυτούς η θέση τους για το υποτιθέμενο δημοσιονομικό κενό» (σ.σ. η τρόικα το προσδιορίζει σε 2,6 – 3,6 δισ. ευρώ). Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «εμείς είμαστε οι σωστοί, όπως και τα προηγούμενα χρόνια».

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2015 και με τη συγκεκριμένη παραδοχή κατατίθεται σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή ο νέος προϋπολογισμός.