Ειδήσεις
Home / Οικονομια / ΣΑΣΟΕΕ: Πλήρες μέλος της COGECA

ΣΑΣΟΕΕ: Πλήρες μέλος της COGECA

Με ομόφωνη απόφαση του Προεδρείου της Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  (General Confederation of Agricultural Cooperatives – COGECA), ο Σύνδεσμος Αγροτικών και Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΑΣΟΕΕ) έγινε δεκτός ως πλήρες και μόνιμο μέλος της Cogeca.

Σημειώνεται ότι, η Συνομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COGECA)  ιδρύθηκε το 1959 και αποτελεί τη “φωνή” των αγροτικών συνεταιρισμών της ΕΕ εκπροσωπώντας σήμερα 33 εθνικές οργανώσεις από τα κράτη-μέλη της ΕΕ και περίπου 22.000 αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Της εκλογής του ΣΑΣΟΕΕ προηγήθηκαν συναντήσεις του Προέδρου του Συνδέσμου κ. Αλέξανδρου Κοντού και του μέλους του ΔΣ κ. Χρήστου Γιαννακάκη με τον Γενικό Γραμματέα της Copa-Cogeca κ. Pekka Pesonen καθώς και με τον Πρόεδρο της COGECA κ. Thomas Magnusson.

Και στις δύο αυτές συναντήσεις, ο Πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ παρουσίασε τους σκοπούς και τις δραστηριότητες του Συνδέσμου καθώς και τις γενικότερες προοπτικές και το δυναμισμό που παρουσιάζουν οι συνεταιριστικές οργανώσεις της Ελλάδας.

Στη σημερινή συνεδρίαση του προεδρείου της COPA-COGECA παρευρέθηκαν οι κ.κ. Αλέξανδρος Κοντός και Χρήστος Γιαννακάκης, ενώ ο πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ ανέπτυξε διεξοδικά τη στρατηγική του Συνδέσμου σε σχέση με τη συμμετοχή του στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

Όπως προαναφέρθηκε, η αίτηση του ΣΑΣΟΕΕ έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από όλα τα μέλη του προεδρείου του κορυφαίου ευρωπαϊκού φορέα των αγροτικών συνεταιρισμών και το οποίο αποφάσισε την πλήρη συμμετοχή του Συνδέσμου στην COGECA.

Την υποψηφιότητα του ΣΑΣΟΕΕ υποστήριξε ενώπιον του Προεδρείου της COGECA η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου της κ. Γιάννη Μαυρουδή.