Ειδήσεις
Home / Εμπορευματα / Πτώση στα futures του σιταριού – Οριακά πτωτικά η σόγια

Πτώση στα futures του σιταριού – Οριακά πτωτικά η σόγια

Πτώση σχεδόν 1% κατέγραψαν τα futures του σιταριού στις ΗΠΑ την Δευτέρα, χάνοντας όλα τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης καθώς υποχώρησε η ανησυχία για την παγκόσμια προσφορά.

Υποχώρηση και για την τιμή της σόγιας για πρώτη φορά μετά από τέσσερις συνεδριάσεις. Ωστόσο οι τιμές κινούνται ακόμη κοντά στα υψηλά 1 εβδομάδας με ώθηση από την υψηλή ζήτηση.

Πτώση καταγράφει και το καλαμπόκι μετά από τέσσερις σερί ανοδικές συνεδριάσεις.

Αναλυτικά, στο Σικάγο τα futures του Μαρτίου υποχώρησαν για το σιτάρι 0,6% στο 5,90 δολ. ανά ½ μπούσελ αγγίζοντας νωρίτερα και τα 5,88 δολ.

“Οι μετεωρολόγοι εξακολουθούν να θεωρούν απίθανο να διαμορφωθούν εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες σε ευάλωτες ζώνες” όπως δηλώνει στο Reuters ο Tobin Gorey, αναλυτής της Commonwealth Bank of Australia αναφερόμενος σε Ρωσία και Ουκρανία. Η μεγαλύερη καναδική παραγωγή επίσης πιέζει τις τιμές, όπως υποστηρίζουν οι traders.

Τα futures Ιανουαρίου της σόγιας υποχώρησαν 0,2% στα 10,34 δολ./μπούσελ καθώς οι αγορές αναμένουν την έκθεση του USDA εντός της εβδομάδας.

Σε ότι αφορά το καλαμπόκι, τα futures του Μαρτίου υποχώρησαν 0,13% στα 3,94 δολ. ανα ½ μπούσελ έπειτα από το ανοδικό κλείσιμο κατά 1.3% την Παρασκευή (5/12).