Ειδήσεις
Home / Top Slider / Οι top μάρκες του τομέα Γρήγορης Εστίασης σύμφωνα με τα Famous Brands

Οι top μάρκες του τομέα Γρήγορης Εστίασης σύμφωνα με τα Famous Brands

Ανακατατάξεις στον κλάδο της Γρήγορης Εστίασης δείχνει φέτος ο θεσμός των Famous Brands, που υποστηρίζεται από την Hill + Knowlton Strategies και την GOD Re-Inventing communications και συμπληρώνει 10 χρόνια συνεχούς μέτρησης της φήμης στην ελληνική αγορά.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Ελένη Κωνσταντινίδη CEO της Hill + Knowlton Strategies: «Ο κλάδος της Εστίασης παραμένει στους 10 top κλάδους σε επίπεδο εταιρικής φήμης και φέτος, υπάρχουν ωστόσο διαφοροποιήσεις στη φήμη των επιμέρους brands της Γρήγορης Εστίασης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Ειδικότερα, στην κατηγορία Καταστήματα Γρήγορης Εστίασης, η μάρκα ΓΡΗΓΟΡΗΣ αναρριχάται στην κορυφή με ποσοστό 57%, από τη δεύτερη θέση που κατείχε στις 2 προηγούμενες μετρήσεις. Η Everest ψηφίζεται η 2η σε φήμη μάρκα  μετακινούμενη κατά 1 θέση και διατηρώντας το ίδιο score, 43% σε σχέση με το 2016. Η Goody’s που από το 2013 έως το 2016 βρισκόταν στην κορυφή με το υψηλότερο score της να φτάνει το 73% (2016), στην τελευταία μέτρηση καταφέρνει μεν να συμπεριληφθεί στo top 3, έχει όμως “πέσει” 2 θέσεις και απολέσει 32 μονάδες από το score φήμης της.

Πρόκειται για έναν κλάδο στον οποίο διατηρείται η αξία της ελληνικότητας, αφού όπως επισημαίνει η κ. Κωνσταντινίδη: «Από τη φετινή έρευνα και τα αποτελέσματα όλων των κατηγοριών προκύπτει ότι η “ελληνικότητα”, που ταυτιζόταν μόλις λίγα χρόνια πριν με την Ελληνική “καταγωγή”, δεν αποτελεί πλέον την κυρίαρχη ούτε τη μοναδική συνθήκη για να “αγοράζεις Ελληνικά“. Οι Έλληνες καταναλωτές σήμερα  θεωρούν ότι κάθε εταιρία, ανεξαρτήτως μεγέθους και χώρας προέλευσης, που με οποιοδήποτε τρόπο συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας ΚΑΙ παρέχει ποιότητα σε λογική τιμή. Εντούτοις, στον κλάδο της Γρήγορης Εστίασης συνεχίζεται η κυριαρχία των ελληνικών σημάτων».

Η διάκριση στα Famous Brands προκύπτει, κάθε χρόνο, από ανεξάρτητη έρευνα, στην οποία οι ίδιοι οι καταναλωτές καλούνται να αναδείξουν αυθόρμητα (χωρίς λίστα) τις μάρκες με την καλύτερη φήμη σε 42 προϊοντικές κατηγορίες.

Οι απαντήσεις τους αποτυπώνουν τόσο την ικανοποίησή τους από τη λειτουργικότητα, τη χρηστικότητα και τη χρησιμότητα μιας μάρκας, όσο και το πώς αξιολογούν και πόσο ταυτίζονται με τον σκοπό (purpose) και τις αξίες (values) της.

Ο θεσμός καταδεικνύει ότι ένα υψηλό σκορ σε καλή φήμη οδηγεί σε θετικές συμπεριφορές, όπως θα αγοράσω, θα τη συστήσω, θα την εμπιστευτώ, ότι θα κάνει το σωστό αν προκύψει κρίση, θα την επέλεγα για εργοδότη, κτλ.

Η Καλή φήμη οδηγεί στο ποθητό αποτέλεσμα ώστε ο καταναλωτής να λέει:

  • Εμπιστεύομαι
  • Με εκφράζει
  • Αξίζει
  • Προτιμώ