Ειδήσεις
Home / Retail / Οι επόμενες επεκτατικές κινήσεις του Μασούτη

Οι επόμενες επεκτατικές κινήσεις του Μασούτη

Στην περαιτέρω μεγέθυνσή της επενδύει η αλυσίδα Μασούτης, μέσω της επέκτασής της σε πανελλαδική κλίμακα. Μετά την έναρξη δραστηριοποίησης στην Αττική, η εταιρεία συνεχίζει να εξετάζει τις δυνατότητες ανάπτυξης σε γεωγραφικές περιοχές που δεν έχει έντονη παρουσία.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε εκ νέου συζητήσεις τις αλυσίδες «Δήμητρα Μάρκετ» στην Κέρκυρα και «Γουντσίδης» στη Δράμα, ενώ εξετάζει και άλλες περιπτώσεις δικτύων σε Αττική και Πελοπόννησο. Σημειώνεται ότι η αλυσίδα «Δήμητρα Μάρκετ» διαθέτει δίκτυο 20 καταστημάτων, που πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο 40 εκατ. ευρώ, ενώ πωλήσεις της τάξης των 48,5 εκατ. ευρώ, πραγματοποιεί το δίκτυο 17 καταστημάτων της Γουντσίδης.

Σε ό,τι αφορά την Αττική, η Μασούτης προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην ανακαίνηση των καταστημάτων της «Προμηθευτική» και την δημιουργία νέων και στο πλαίσιο αυτό την  περασμένη Παρασκευή εγκαινίασε ένα ακόμη κατάστημα στην Αθήνα. Πρόκειται για πρώην κατάστημα της Μαρινόπουλος στην Λεωφόρο Βεΐκου στο Γαλάτσι, το οποίο εκποιήθηκε από την Σκλαβενίτης και είναι το δεύτερο αμιγές κατάστημα Μασούτης στην Αττική, καθώς τα υπόλοιπα είναι τα καταστήματα της πρώην Προμηθευτικής.

Σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός για την Αττική περιλαμβάνει την προσθήκη 10 ακόμη καταστημάτων, στα 58 υπάρχοντα.

Οι κινήσεις αυτές προσδοκάται να τονώσουν τις πωλήσεις της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας, οι οποίες δέχονται πιέσεις, τόσο από την μειωμένη αγοραστική δύναμη του μέσου νοικοκυριού, όσο και από την ανάκαμψη του δικτύου της πρώην Μαρινόπουλος που πλέον αναπτύσσεται από τη Σκλαβενίτης.

Η Μασούτης διαθέτει σήμερα δίκτυο με συνολικά 331 καταστήματα. Αναπτύσσεται στις περιφέρειες  Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής, Βορείου Αιγαίου. Απασχολεί περισσότερους 8.100 εργαζόμενους.