Ειδήσεις
Home / Οικονομια / Νέος υπουργός Ανάπτυξης ο Κ. Σκρέκας – Στο υπουργείο Άμυνας ο Ν. Δένδιας

Νέος υπουργός Ανάπτυξης ο Κ. Σκρέκας – Στο υπουργείο Άμυνας ο Ν. Δένδιας

Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το οποίο αφήνει απο το Σάββατο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο μέχρι σήμερα υπουργός Ανάπτυξης μετακινείται στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας. Ο Κ. Σκρέκας είναι ειδικός στα θέματα του λιανεμπορίου και ιδιαίτερα στον χώρο των τροφίμων και ποτών.

Ο κ. Αβραμόπουλος αναμένεται να παραιτηθεί επισήμως το Σάββατο, για να αναλάβει τα καθήκοντα του Επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών – το πιο βαρύ χαρτοφυλάκιο που ανέλαβε ποτέ Ελληνας επίτροπος.

Ποιός είναι ο Κ. Σκρέκας

Ο Κώστας Σκρέκας γεννήθηκε το 1973. Κατάγεται από την Μεγάρχη Τρικάλων. Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Καραγκούνη, Χημικό Μηχανικό και έχουν δύο κόρες, την Αλεξάνδρα και τη Σοφία.

Σπουδές

  • Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  • Το 2000 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη “Διαχείριση Μεγάλων Τεχνικών Έργων” στο τμήμα Civil Engineering, στο University of Birmingham της Αγγλίας.

Εργασιακή εμπειρία

Το 2000 εργάστηκε ως μάνατζερ Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της εταιρείας Mantis S.A. και στη συνέχεια το 2001 ίδρυσε την εταιρεία Fortis S.A. και από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου προσφέρει τις υπηρεσίες του ως σήμερα εφαρμόζοντας πρωτοποριακές τεχνικές.

Η εταιρεία σήμερα καλύπτει πανελλαδικά όλα τα κανάλια της αγοράς από το οργανωμένο λιανεμπόριο, το Χονδρεμπόριο, τα καταστήματα HO.RE.CA καθώς και ανεξάρτητα σημεία πώλησης. Αντιπροσωπεύει 3 από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους της Ευρώπης και έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στο χώρο των τροφίμων και ποτών.