Ειδήσεις
Home / Προσωπα / Μαθιός: Το σχέδιο προϋπολογισμού δεν πείθει για ανάκαμψη της οικονομίας

Μαθιός: Το σχέδιο προϋπολογισμού δεν πείθει για ανάκαμψη της οικονομίας

«Το σχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε ταυτόχρονα με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δεν πείθουν για καλύτερες ημέρες και ανάκαμψη της οικονομίας. Αντίθετα αποτελούν την πρώτη και βασική διάψευση της ύπαρξης θετικής προοπτικής για την οποία αναφέρεται η κυβέρνηση».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός αναφερόμενος στο σχέδιο προϋπολογισμού σε συνδυασμό με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και πρόσθεσε:

«Με την οικονομία, τόσο φέτος όσο και του χρόνου, να συνεχίζει να βυθίζεται στην ύφεση υποχωρώντας επιπλέον 3,5% περίπου του ΑΕΠ που έρχεται να συσσωρευτεί στην πρωτοφανή για Ευρωπαϊκή χώρα απώλεια του 27% από το 2009 μέχρι και σήμερα δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε και μάλιστα για το 2016.

Η οικονομία είναι αδύνατο να λειτουργήσει χωρίς “ανοικτές” τις Τράπεζες χωρίς ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων και σταθερή αύξηση των δανεικών χορηγήσεων. Και από όλα αυτά τίποτε δεν φαίνεται να συμβαίνει στο επόμενο ορατό χρονικό διάστημα».