Ειδήσεις
Home / Οικονομια / Μίχαλος: Δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας ο νέος προϋπολογισμός

Μίχαλος: Δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας ο νέος προϋπολογισμός

Δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας ο νέος προϋπολογισμός αναφέρει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει τα μεγέθη του προϋπολογισμού 2016 που υπερψηφίστηκε  στην Βουλή των Ελλήνων.

Ειδικότερα, δήλωσε:

«Δυστυχώς, όπως κάθε χρόνο, τα τελευταία τουλάχιστον έτη, ο επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και συνολικά η ελληνική κοινωνία, βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση να διαπιστώνουν ότι η χώρα δεν έχει ένα εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση και την διαφυγή προς τα εμπρός.

Φυσικά και ο νέος προϋπολογισμός, δεν αποτελεί εξαίρεση. Και μόνο το γεγονός ότι προβλέπει μείωση του ΑΕΠ σε τρέχουσες τιμές, από τα 177,55 δισ. ευρώ το 2014  στα 175,65 δισ. ευρώ φέτος και στα 174,4 δισ. ευρώ το 2016, καθώς και αύξηση χρέους  στα 327,6 δισ. ευρώ το 2016 από 316,5 δισ. ευρώ φέτος, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Πόσο μάλλον δε, όταν ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει αύξηση έμμεσων και άμεσων φόρων επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, μείωση εισοδημάτων,  ενώ και  ο υπουργός Οικονομικών στην τοποθέτηση του στη Βουλή, δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά στην ανάπτυξη».