Ειδήσεις
Home / Top Slider / Η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ ενώνει δυνάμεις με την Biosolids S.A.

Η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ ενώνει δυνάμεις με την Biosolids S.A.

Η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ επεκτείνει την αριθμητική δυναμική της, καλωσορίζοντας την εταιρεία Biosolids S.A., κορυφαία στον κλάδο της κυκλικής οικονομίας και της αειφορίας μέσω της παραγωγής εδαφοβελτιωτικών προϊόντων. Αποτελώντας το 46ο Μέλος της ένωσης, η Biosolids S.A. συμβάλλει καθοριστικά τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος, όσο και στην προώθηση του παραγωγικού και επιχειρηματικού πολιτισμού της χώρας μας, αλλά και την επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας, διατηρώντας το τρίπτυχο της Έδρας, Παραγωγής και Ιδιοκτησίας της στην Ελλάδα.

H Biosolids S.A. ιδρύθηκε 2012 στην Σκύδρα του Ν. Πέλλας με σκοπό την ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων και της βιομάζας  με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη. Βασιζόμενη σε τέσσερις αλληλένδετους άξονες, το θεσμικό πλαίσιο, την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινωνική ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη, εξειδικεύεται στην παραγωγή εδαφοβελτιωτικών προϊόντων μέσω της κομποστοποίησης βιομάζας και στερεών αποβλήτων, δηλαδή μέσω μιας φυσικής διαδικασίας κατά την οποία τα οργανικά υλικά μετατρέπονται σε μια πλούσια σκούρα ουσία που ονομάζεται κομπόστ ή εδαφοβελτιωτικό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των Ελληνικών εδαφών είναι η χαμηλή οργανική ουσία, με αποτέλεσμα η Biosolids S.A. να αποτελεί μια αξιόπιστη λύση στον εμπλουτισμό του εδάφους με οργανική ουσία μαζί με ιχνοστοιχεία και θρεπτικά συστατικά απαλλαγμένη από παθογόνα και ζιζάνια. Η σειρά εδαφοβελτιωτικών προϊόντων Biosolids, που διατίθεται στην αγορά συσκευασμένη σε σακιά των 12,20,50,70 λίτρων, αλλά και σε μεγαλύτερες συσκευασίες big bag είτε χύδην κατά παραγγελία, μπορεί να βελτιώσει τις φυσικές ιδιότητες του εδάφους και των χημικών ιδιοτήτων του. Επιπλέον, στα προϊόντα του νέου Μέλους της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ ανήκει και το biosolids bio, το οποίο είναι εγκεκριμένο από τον οργανισμό ΔΗΩ για χρήση σε βιολογικές καλλιέργειες.

Η εταιρεία εξασφαλίζει την ποιότητα των προϊόντων της μέσα από συνεχή ποιοτικό έλεγχο που πραγματοποιεί στο εργαστήριο που διαθέτει στη μονάδα παραγωγής, αλλά και σε συνεργασία με Διαπιστευμένα Εργαστήρια, όπως το Εργαστήριο Περιβάλλοντος του Μετσόβιου Πανεπιστημίου Αθηνών και το Μπενάκειο Εδαφολογικό Ινστιτούτο. Επίσης, διαθέτει πιστοποίηση συστήματος διαχείρισης Ποιότητας και σύστημα Περιβαλλοντικής διαχείρισης από την Lloyd’s Register  κατά BS EN ISO 14001:2004 & BS EN  ISO 9001:2008 και αποτελεί μέλος του European Compost Network. Παράλληλα, από το 2015 η Biosolids S.A. συνεργάζεται με το κολλέγιο PERROTIS της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής πραγματοποιώντας μελέτες εφαρμογής λίπανσης με το compost. Το 2017 η επιχείρηση ξεκίνησε τις εξαγωγές στην Κύπρο και σύντομα θα εξάγει και σε Βαλκανικές χώρες.

 

Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι εταιρείες:

Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, Φλώρινας Δινάκη, Brava, EZA, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, Hellas Frost, Petrou Nuts, Captain’s, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The Writing Fields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Χαρτέλ, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Cretan Mill, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- Meat Company, Αφοί Χαΐτογλου, Tottis Pack, Regina, Draculi Coffee, Αποστακτήρια Καλλικούνη,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Οινοποιία Αφοί Γεωργιάδη, Πυρήνας, Biosolids