Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων και τo κρασί Μελισσόμαντρα χορηγούν τα εγκαίνια της Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων και τo κρασί Μελισσόμαντρα χορηγούν τα εγκαίνια της Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων και το κρασί Μελισσόμαντρα-Λευκό θα συνοδεύσουν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου χώρου της ιστορικής Γκαλερί Ζουμπουλάκη στην πλατεία Κολωνακίου 20, με μία έκθεση αφιερωμένη στις αφίσες από το αρχείο της και στις 426 εκθέσεις που έχει οργανώσει από το 1966 έως σήμερα. Η έκθεση έχει τίτλο «321 | 426 | 52» και θα υποδεχτεί το κοινό την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018, στις 20:00.

Ο λευκός οίνος Μελισσόμαντρα-Καλλιγάς της ποικιλίας Ασύρτικο/Ροδίτης, ένα κρασί με χρυσοκίτρινες ανταύγειες και γεμάτη, μεστή γεύση με τόνους λεμονιού και πορτοκαλιού, αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο για την έναρξη αυτής της καλλιτεχνικής έκθεσης.

Οι αφίσες που παρουσιάζονται, αντανακλούν την ιστορία της γκαλερί και των σημαντικών εκθέσεων που πραγματοποίησε τα 52 χρόνια της συνεχούς λειτουργίας της, από τα πρώτα χρόνια, τη δεκαετία του 1960, με τη συμμετοχή του Αλέξανδρου Ιόλα, μέχρι και τις πιο σύγχρονες συνεργασίες με διεθνείς γκαλερί όπως οι Denise René, Leo Castelli, Beyeler, Gemini G.E.L., Marian Goodman κ.ά. Ανάμεσα τους βρίσκουμε δείγματα από την Les Nouveaux Réalistes με επιμέλεια του Pierre Restany, την τελευταία έκθεση του Andy Warhol με τον Μυστικό Δείπνο το 1984, τις εκθέσεις σπουδαίων καλλιτεχνών όπως οι Giorgio De Chirico, Max Ernst, Man Ray, Lucio Fontana, Matta, Chryssa, Γ. Τσαρούχης, Γ. Μόραλης, Ν. Νικολάου, Ν. Κεσσανλής, κ.ά. αλλά και αφίσες ειδικά σχεδιασμένες από καλλιτέχνες (π.χ. Jean Tinguely, Les Lalanne, Takis, Φασιανού κ.ά.) για την έκθεσή τους.

Την επιμέλεια της έκθεσης ανέλαβαν η Ειρήνη Μαρινάκη και ο Κωνσταντίνος Στεφανής, σε συνεργασία με τον Γιάννη Καρλόπουλο και τη Δάφνη Ζουμπουλάκη.

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνει την άρρηκτη σχέση μεταξύ ψυχαγωγίας και οίνου, υποστηρίζοντας ενεργά την Τέχνη και τον Πολιτισμό και συνοδεύει τα εγκαίνια της έκθεσης με το πολυαγαπημένο και εξαιρετικής ποιότητας λευκό κρασί, ΜελισσόμαντραΚαλλιγάς.