Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Ζ. Μηνά: Ψήφος εμπιστοσύνης Αθηναϊκής Ζυθοποιίας & Heineken στην Ελλάδα

Ζ. Μηνά: Ψήφος εμπιστοσύνης Αθηναϊκής Ζυθοποιίας & Heineken στην Ελλάδα

Πενήντα χρόνια δυναμικής παρουσίας στην ελληνική αγορά μπίρας μετρά η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και με συνεχείς επενδύσεις στοχεύει πάντα στην ανάπτυξη και στην εξωστρέφεια παράγοντας αξία για την οικονομία της χώρας, τους εργαζόμενους και το περιβάλλον.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Ζωούλλης Μηνά, “Αναγνωρίζουμε τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η χώρα. Θεωρώ πως οι επιχειρήσεις έχουν έναν καθοριστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια και μπορούν να συνδράμουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη”.

Αυτήν την πεποίθηση στηρίζει έμπρακτα η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, τόσο μέσα από τη λειτουργία της και την εξαγωγική της δραστηριότητα, όσο και με τα προγράμματα που υλοποιεί, όπως το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού και η συνεργασία με οργανισμούς που προσφέρουν γνώση και υποστήριξη σε μικρές, νεοφυείς επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μηνά, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνεχίζει το επενδυτικό της πλάνο με σύμμαχό της την μητρική εταιρεία Heineken.

Συγκεκριμένα, την περίοδο 2010-2016 η εταιρεία πραγματοποίησε επενδύσεις συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, προγραμματίζονται σημαντικές επενδύσεις για την επόμενη τριετία, συνολικού ύψους 61 εκατ. ευρώ, κυρίως για την προώθηση των εξαγωγών, την ανάπτυξη και κυκλοφορία νέων προϊόντων και την αγορά νέου εξοπλισμού για την αναβάθμιση των εργοστασίων.

Η μητρική εταιρεία Heineken “πιστεύει και υποστηρίζει την ελληνική αγορά μπίρας. Παράλληλα συνεργάζεται αρμονικά, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στη διοίκηση της εταιρείας στην Ελλάδα η οποία είναι και υπεύθυνη για όλες τις τελικές αποφάσεις, από θέματα στρατηγικής, επενδύσεων, καθώς και επιμέρους κινήσεων. Την ίδια στιγμή κατανοεί ότι οι οικονομίες κινούνται πάντα κυκλικά και, ως εκ τούτου, η ελληνική οικονομία θα καταφέρει η ίδια να ανακάμψει μετά από αυτή τη δύσκολη περίοδο” επισημαίνει ο κ. Μηνά.

Η υποστήριξη και η ψήφος εμπιστοσύνης της ΗΕΙΝΕΚΕΝ στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Μηνά, “μεταφράζεται στη δυνατότητα που έδωσε στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία για εξαγωγές εκτός των δικών μας αγορών, σε Κίνα και Ιταλία, ενώ αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά και με τη διοργάνωση του Heineken Champions Voyage στη Μύκονο φέτος και για συνολικά τρία χρόνια”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ