Ειδήσεις
Home / Top Slider / Εντυπωσιακή συμμετοχή Ελλήνων εξαγωγέων βιολογικών προϊόντων σε έκθεση στην Σουηδία

Εντυπωσιακή συμμετοχή Ελλήνων εξαγωγέων βιολογικών προϊόντων σε έκθεση στην Σουηδία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εντυπωσιακή εθνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Natural & Organic  2018, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας 14 και 15 Νοεμβρίου 2018. Η Ελληνική συμμετοχή διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Enterprise Greece για πρώτη φορά.

Στο εθνικό περίπτερο φιλοξενήθηκαν 52 μικρές εξωστρεφείς επιχειρήσεις, οι οποίες συμμετείχαν, είτε με την υποστήριξη των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Στερεάς Ελλάδας ή αυτόνομα. Ο μεγάλος αριθμός των ελληνικών συμμετοχών συνδέεται, μεταξύ άλλων, τόσο με τις θετικές εξελίξεις στον τομέα των ελληνικών εξαγωγών, οι οποίες το οκτάμηνο του 2018 σημείωσαν άνοδο ύψους 16% (συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών), όσο και με την εντατικοποίηση των προσπαθειών των ελληνικών επιχειρήσεων να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους και να διεισδύσουν σε δυναμικές αγορές του εξωτερικού.

Οι Έλληνες εκθέτες πραγματοποίησαν περισσότερες από 1.000 επαγγελματικές συναντήσεις, κατά τις οποίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα υψηλής ποιότητας φυσικά και βιολογικά προϊόντα διατροφής και προσωπικής περιποίησης που παράγονται στη χώρα μας και να τα προωθήσουν σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις από όλη την Σκανδιναβία.

Την εθνική συμμετοχή τίμησε με την παρουσία του ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στο Μάλμε, κ. Σωτήριος Δίκος, ο Σύμβουλος Α’ Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κ. Παντελής Γιαννούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Χνάρης και ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας.

Οι εξαγωγές τροφίμων και ποτών παρουσιάζουν μια αξιοσημείωτη εξωστρέφεια τη τελευταία δεκαετία. Κινητήρια δύναμη πίσω από την προσπάθεια είναι: α) η προσπάθεια των επιχειρήσεων να προσεγγίσουν νέες αγορές και β) η ίδρυση πολλών νέων μικρών επιχειρήσεων από επαγγελματίες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην εξαγωγή εκλεκτών κυρίως ελληνικών προϊόντων. Ο Οργανισμός Enterprise Greece στηρίζει έμπρακτα και δυναμικά τις επιχειρήσεις αυτές στην προσπάθειά τους να διεθνοποιηθούν, να εδραιωθούν σε αγορές και να εντοπίσουν στρατηγικούς συνεργάτες.